Hlavní obsah

Respect festival nabídne hudbu z celého světa

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtrnáctý ročník přehlídky Respect přinese 11. až 12. června na pražském ostrově Štvanice jak legendy žánru, tak hudbu z dosud nezmapovaných oblastí.

Článek

„Českým posluchačům bychom chtěli nabídnout ochutnávku toho nejzajímavějšího, co se v daném hudebním žánru ve světě děje, co sklízí uznání na renomovaných světových festivalech,“ říká zakladatel a ředitel Respect festivalu Borek Holeček.

První den si budou moci návštěvníci vychutnat unikátní společné vystoupení krále etiopského saxofonu Getatchewa Mekuriu s nizozemskou postrockovou kapelou The Ex.

Zpěvačka Souad Massiová, která spolu s Khaledem a Rachidem Tahou patří k velvyslancům alžírské hudby, pak představí svou jedinečnou kombinaci severoafrických melodií s evropskou kytarou. Do světa šamanů a hudebních léčitelů pozve marocká skupina Oudaden, vystoupí i experimentální čínský virtuóz Wang Li, který propojuje zpěv s hrou na šamanskou brumli.

Vrcholem druhého dne bude vystoupení Staff Benda Bilili, což je skupina pouličních hudebníků z Konga, z nichž většina jsou vozíčkáři. Vstupenky stojí 450 na jeden den a 550 Kč na dva dny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám