Hlavní obsah

Ředitel festivalu Beats For Love: Letos budeme mít rekordních 16 scén

Právo, Aleš Honus

Ředitel festivalu Beats For Love Kamil Rudolf slibuje, že letos bude festival největší a do budoucna bude narůstat i počet živých kapel.

Foto: Beats for Love

Kamil Rudolf na vrcholu bývalé vysoké pece v Dolní oblasti Vítkovic, kde se festival odehrává.

Článek

Jaké jsou největší novinky, na které se můžou od 30. června do 2. července těšit návštěvníci největšího festivalu taneční hudby ve střední Evropě Beats for Love?

Opět jsme navýšili počet scén, letos jich máme už šestnáct. Ve srovnání s loňskem zahraje větší počet zahraničních interpretů. Také se poprvé roztáhneme do Trojhalí, kde bude probíhat velká afterparty s kvalitním obsazením, zahraje na ní třeba legendární John B,nebo novozélandský DJ TREI.

Zkuste představit tři největší hvězdy, na které jsi nejvíce hrdý a které by si neměl nikdo nechat ujít.

Asi pro nejvíce lidí bude největším tahákem anglické producentské duo Sigma, které vyhrává hitparády po celém světě. Já osobně se ale strašně těším na jednoho z nejlepších beatboxerů světa Beardymana z Anglie, který vystoupí na Ostava Urban Stage, nebo na podle mne nejlepšího nekomerčního house DJ světa Marka Knighta.

Nenechám si ujít ani legendárního DJ Spora, který hraje přísný drum and bass, či Gridloka ze Spojených států, a jelikož Ostrava měla vždy ráda tvrdou elektronickou hudbu, nenechám si ujít ani Angerfista, který patří také k největším lákadlům, tento holandský DJ je absolutní světová producentská špička stylu hardcore a ve státech Beneluxu na něj chodí třeba 150 tisíc lidí.

Novinkou festivalu bude letos Live Stage, kde budou hrát živé kapely, nikoliv jen DJs.

Jde jen o dramaturgické zpestření, anebo bude tato část programu v budoucnu rozšiřována?

Určitě rozšiřována bude a jsme rádi, že jsme letos Live Stage konečně udělali. Můžete na ní vidět třeba básníka KATA s Prago Union, francouzské Iphaze, kteří mají v rámci vystoupení UV show, breakbeatové Le Pneumatiq či zpěvačku roku Kláru Vytiskovou se svým projektem Klara.

Jaký je zájem o předprodej vstupenek?

V podstatě nás mile překvapil. Měli jsme letos předprodej poprvé, a to proto, že si myslíme, že se festival vyprodá. Chtěli jsme dát hlavně zahraničním a přespolním hostům jistotu, že se na festival dostanou. Na druhou stranu víme, že rozdíl mezi předprodejem a cenou na místě je 50 korun, což většina lidí neřeší. Předprodej nám také umožní kvalitnější a rychlejší odbavení lidí na vstupu.

Festival letos bude mít rekordní program, očekává se rekordní účast. Je tohle cesta, kterou se chcete ubírat i v dalších letech? Chcete se rozrůstat podobně jako Colours?

Určitě si myslím, že festival má kam růst, vždyť nárůst programu a kvality je letos vzhledem k loňsku dvojnásobný.

Reklama

Výběr článků

Načítám