Hlavní obsah

Ředitel Beats for Love: Letos zvažujeme menší happening

Právo, Aleš Honus

Pořadatelé největšího festivalu elektronické hudby ve střední Evropě Beats for Love o víkendu oznámili, že letošní ročník se kvůli koronavirové krizi přesouvá na příští rok, a to včetně většiny hlavních hvězd. V rozhovoru pro Novinky.cz a deník Právo ředitel festivalu Kamil Rudolf hovoří o aktuálních problémech a prozrazuje, že v původním termínu Beats for Love se v Ostravě přece jen uskuteční menší akce s omezeným počtem účastníků.

Foto: B4L

Ředitel festivalu taneční hudby Beats for Love Kamil Rudolf.

Článek

O víkendu jste oznámili, že letošní ročník festivalu taneční hudby Beats for Love se přesouvá na počátek července roku 2021, a to včetně většiny hlavních hvězd. Platí to i pro nejznámější hvězdu Armina van Buurena?

Jsme v kontaktu se všemi interprety a například od Armina máme příslib, ale stále čekáme na aktualizovanou smlouvu, protože přesuny se samozřejmě týkají drtivé většiny akcí a festivalů na celém světe a managementy některých umělců mají budování nového tour kalendáře těžší než ostatní. Ale věříme, a vše tomu nasvědčuje, že se na přesunutém termínu domluvíme.

V nedělní výzvě jste vyzvali fanoušky, aby festival podpořili tím, že si ponechají vstupenky na další rok. Jaká je po prvních dnech odezva?

Zatím jsme všichni velmi mile překvapení a všem mockrát děkujeme za skvělé reakce! Pozitivní vzkazy, komentáře a jejich přístup jsou naprosto úžasné. Samozřejmě jsme zaznamenali nějaké žádosti o refundace, ale jsme velmi rádi, že jich je opravdu minimum, a žádají o ně hlavně ti, kteří jsou v opravdu špatné finanční situaci. Ještě jednou děkuji.

Muzikanti bez festivalů vymýšlejí alternativní program. Hrát budou na lodi, zahrádkách i online

Kultura

Jaké finanční ztráty jste v souvislosti se zrušením letošního ročníku utrpěli? V čem tyto ztráty spočívají?

Ztráty jsou bohužel obrovské. Je to, jako kdyby nám někdo uzavřel provozovnu na rok, respektive na dva, když si sečtete období od posledního festivalu v roce 2019 do toho přesunutého v roce 2021. Málokdo například ví, že drtivou většinu honorářů zahraničních interpretů jsme již museli uhradit při podpisu smlouvy a vzhledem k přesunu ročníku na rok 2021 se tyto platby vracet nebudou. Máme také celoroční náklady s přípravou festivalu, investovali jsme do rozšíření programové a vizuální části a nemalá část výdajů již byla uhrazena na propagaci a PR tohoto ročníku.

Budete se snažit nějakým způsobem vymoci alespoň částečné odškodnění od státu?

Ano, věříme, že nás v této těžké době stát podrží a pomůže nám. Je to nutné pro to, abychom zvládli celou situaci co nejlépe ustát.

Místo peněz za zrušené festivaly dostanou lidé poukaz, rozhodl Senát

Domácí

Proslýchá se, že festivalový tým na léto chystá v Ostravě nějakou větší akci pro nejvěrnější fanoušky. Můžete sdělit nějaké podrobnosti?

V našem případě to bude spíše menší akce, samozřejmě v případě, že nám to okolnosti dovolí. Rádi bychom uspořádali menší happening, který by se měl konat v datu plánovaného Beats for Love 2020, tedy od 2. do 5. července. Rozsah a místo zatím řešíme, a pokud se to povede, tak si to určitě nenecháme pro sebe a budeme fanoušky informovat pomocí našich sociálních sítí.

Reklama

Výběr článků

Načítám