Hlavní obsah

RECENZE: O mužích a ženách

Právo, cg

Jak milují muži? Jak milují ženy? Tyto provokující otázky si položil v prozaické prvotině nazvané Mezi mužem a ženami Marcus Wang. Kdyby vám jméno znělo cizokrajně, vězte, že jde o umělecký pseudonym ryze českého, kdysi vědeckého pracovníka, jehož zájem se obrátil k mezinárodnímu obchodu s Čínou a Hongkongem, který považuje za svůj druhý domov.

Foto: marcuswang.cz

Marcus Wang: Mezi mužem a ženami

Článek

Není proto divu, že se jeho hrdina, řečený Billy, dostane v dospělosti i do Thajska a dalších zajímavých zemí. Tématem však není cestování, jehož vzrušující výhody Billy, toužící po vztahu a zároveň před ním utíkající, zjišťuje a využívá.

Vzpomíná na kamarády z mládí, s nimiž ztrácel „pel“ svého jinošství. Jakýmsi guru se mu stává Artur, muž světa i vědy znalý, který ho provází dospělým životem. Spolu prožívají několik dobrodružství a čtenář zjišťuje, že vztahy mezi pohlavími jsou stále lákavým tématem.

Martía, Salma, nebo Amanda? To jsou některé otázky, které si Billy klade a hledá argumenty pro a proti. Nejde o detektivku, a tak nic neprozradím, když přiznám, že favoritkou se stane nakonec Diana. Proč? To je, oč tu běží. To je, proč stále čtenáře láká i autory inspiruje odvěké spojení těch, kteří jediní jsou spolu schopni vytvořit člověka.

Celkové hodnocení 75 %

Reklama

Výběr článků

Načítám