Hlavní obsah

RECENZE: Legendární reggae hity Gladiators v Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Lucerna Music Baru v Praze se poprvé podívali The Gladiators, jamajská kapela, která patřila k první nejsilnější vlně reggae. Desítky let staré hity české fanoušky nadchly.

Foto: TheGladiators

Gladiators

Článek

Skupina začínala už v šedesátých letech minulého století a díky mnoha obměnám složení přežila až dodnes. V Praze přesvědčila, že nadčasové hity jako Naturality, Hello Carol či Dreadlock The Time is Now pořád dokáže interpretovat nejen dobře, ale často i s okouzlující divokou energií a vášní.

Loni vydali novou desku Back On Track a kapela s ní získala nového frontmana, mladého Droop Liona. Jeho přítomnost na pódiu byla momentem, který koncert povyšoval z normálního na výborný, pro mnoho fanoušků i strhující. Jeho emotivní, silně chraplavý zpěv s příchutí gospelu a blues mohl leckomu připomenout mladého Jamese Browna či Little Richarda. Člověka nenechá v klidu - podobně jako jeho taneční kreace.

Písně znějí díky němu naživo jinak než staré vinyly Gladiators (v šedesátých letech zpívali hodně sladce), někdo by možná řekl, že zábavněji - jako u většiny jamajských kapel. Standardně dobře hrající sestava se obešla bez dechů a také bez velkého sólování.

Celkové hodnocení: 85 %   

Reklama

Výběr článků

Načítám