Hlavní obsah

Radio Wave - rozhlas pro mladé startuje

Právo, jp

V pátek 13. ledna ve 13 hodin 13 minut startuje nová stanice Český rozhlas 4 -Rádio Wave, určená zejména mladým posluchačům ve věku 15 až 25 let. Dostupné bude na vlně 100,7 v Praze a středních Čechách, na internetu a od února v digitálním vysílání.

Článek

"Programová náplň Wave bude přes den převážně hudba, až 80 procent, s krátkými zprávami a příspěvky jako jsou filmové novinky, nová CD nebo tipy na koncerty a klubová vystoupení. Večery jsme vyčlenili jednak pro talkshow a publicistiku, jednak pro žánrové programy mapující stěžejní hudební styly Rádia Wave," charakterizoval stanici její šéfredaktor Ladislav Lindner-Kylar.

Moderace vysílacích bloků se ujali mladí aktivní hudebníci, například Karel Buriánek ze Sunshine, frontman skupiny Kryštof, herec a moderátor Richard Krajčo či Jakub Johánek z formace 100ˇC, nebo bubeník skupiny Clou jménem Rae.

Hudební dramaturgie se soustředí zejména na sledování současných trendů muziky. "V českém éteru chybí hip-hop a r`n`b, kvalitní kytarová scéna a také širší záběr domácí hudební produkce. To jsou naše hlavní dramaturgické cíle," doplnila dramaturgyně Markéta Pešková. Doplňkovou hudbou bude tzv. chytrý pop, punk-rock a další menšinové hudební žánry, které v českém éteru nejsou příliš slyšet, jako jsou nu-punk, nu-metal či nu-hardcore.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám