Hlavní obsah

R&B na tripu vezou vyklidnění Kaliforňané The Internet

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká skupina The Internet veze do Prahy své vyklidněné fúze soulu, jazzu a elektroniky z kalifornských klubů. Desátého července bude v Lucerna Music Baru.

Foto: Arts Marketing

The Internet

Článek

Zatímco hudba jiných R světáků éterem “letí“ nebo se „valí“, vyklidněné, vymazlené a zpomalené neo-soulové tracky The Internet se líně povalují jako oblaka kouře v undergroundovém klubu. Zpěv spíše smyslně broukaný, než tlačený silou hlasu, basa jazzově kudrlinková, aranže „zkouřené“.

Zpěvačka Syd tha Kid, která si doma od dětství zkoušela psát různé písničky, vstoupila nejdříve do formace Odd Future s klávesákem a producentem Mattem, kterého našla na Myspace. Vydali spolu desky Purple Naked Ladies a Feel Good.

V roce 2011 pak založili The Internet. Někomu připomenou Eryku Badu, někomu možná Kendricka Lamara nebo Thundercat. Zatím největšího úspěchu dosáhli s deskou Ego Death, která si vysloužila nominaci na Grammy v kategorii Best Urban Contemporary Album.

Vstupenky jsou v sítích v sítích GoOut.cz a Ticketportal, v předprodeji 650 Kč, na místě pak 750 Kč. Více informací na www.colours.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám