Hlavní obsah

Queen a Paul Rodgers se v říjnu vrátí do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Skupina Queen se zpěvákem Paulem Rodgersem vystoupí 31. října v pražské O2 Aréně. Na koncertě zazní hity ze zlaté éry Queen i písně z nově připravované desky.

Článek

Kytarista Brian May a Roger Taylor, druhý a poslední aktivní člen původní sestavy legendárních Queen, přijedou s Paulem Rodgersem do Prahy podruhé. Představili se tu už v roce 2005. V době života zpěváka Freddieho Mercuryho Queen v Česku nikdy nevystoupili.

Trojice May - Taylor - Rodgers loni a letos pracovala na studiovém albu, jehož název ještě není znám, ale datum vydání už je určeno na 1. září 2008.

"V rámci letošního turné odehrají Queen+Paul Rodgers 28 koncertů ve 14 zemích během 7 týdnů. První zastávka je plánovaná do Moskvy, v závěru evropského turné se představí i v pražské O2 Aréně. Nová nahrávka bude obsahovat i skladbu Say It’s Not True, kterou Queen + Paul Rodgers v minulém roce přispěli na charitu (World Aids Day), a zároveň i jednu předělávku," uvedl Petr Novák z agentury Interkoncerts.

Původní Queen, jedna z nejvýznamnějších rockových skupin v dějinách, zanikli v devadesátých letech, když Freddie Mercury zemřel na AIDS. V roce 2004 se kytarista Brian May setkal na oslavách firmy Fender se zpěvákem Paulem Rodgersem (ex Free, Bad Company) a rozhodli se legendární značku obnovit, i když názory kritiky i fanoušků na tento odvážný krok se dodnes různí.

Brian May k tomu říká :“Nikdy bych nepomyslel, že to udělám znovu. Vždy jsem byl proti myšlence nahradit někým Freddieho. Náhle se však objevil někdo, kdo nechtěl jen zabrat Freddieho místo. On není jako Freddie, protože je sám

sebou. Pak jsem si řekl, že můžeme udělat ještě jedno turné a dát skladbám nový význam s někým, kdo ví, jaký Freddie byl.“

Vstupenky na koncert budou k dispozici od 18. dubna v prodejních místech Sazky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám