Hlavní obsah

Půvabná iluze. Klon Freddieho Mercuryho vyprodává O2 arenu

Novinky, Stanislav Dvořák

Je to jen kopie, iluze Freddieho Mercuryho na pódiu, přesto vyprodá O2 arenu. Revival Queenie se svou show Queen Relived 2020 přidává ke koncertu 15. května 2020 ještě jeden 16. května.

Foto: Queenie

Queenie

Článek

Skupina Queen byla geniální a láska fanoušků je tak silná, že zaplatí nemalé peníze i za kopii. Právě český revival Queenie hraje po celém světě a patří k nejuznávanějším. I když znalec naživo samozřejmě pozná, že nezpívá Freddie, Queenie skutečně vynikají precizností, hlasovým rozsahem, technickou stránkou i určitou divadelností (pohyby, kostýmy).

„To, co děláme, je hudební divadlo. Máme autentické nástroje, písně, hrajeme v původních tóninách, nosíme dobové kostýmy a na jevišti jsme každý ve své roli. Nejde o imitaci, my jednoduše hrajeme Queen,“ tvrdí představitel Freddieho Michael Kluch, který už vystupoval ve Skandinávii, Belgii, Vietnamu i na prestižním festivalu ve švýcarském Montreux.

Foto: Queenie

Queenie

Na pražské koncerty se chystají velkoplošné obrazovky a o vizuální stránku koncertu se postará stage & show designer Martin Hruška, který podle pořadatelů pracoval i se světovými hvězdami, jako jsou Madonna, AC/DC a Nazareth.

Organizátoři spolu s Queenie navíc nevzdávají jen hold hudební legendě, ale dvojkoncertem v O2 areně podporují také Freddieho charitativní organizaci Mercury Phoenix Trust.

Mercury byl docela stydlivý a miloval scrabble, říká klávesák Queen

Kultura

Show Queen Relived 2020 by Queenie se uskuteční 15. a 16. května 2020 od 20:00 v pražské O2 areně. Vstupenky jsou v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

Reklama

Výběr článků

Načítám