Hlavní obsah

První tři alba kapely The White Stripes vyšla na kazetách, chystá se živák

Právo, jaš

Americká skupina The White Stripes skončila svou činnost v roce 2011. Její sláva byla v té době velká a její fanoušci stále věří v případný návrat na pódia. Jejich čekání jim teď krátí vydání prvních tří alb formace na kazetách a chystaný koncertní záznam.

Foto: archív kapely

The White Stripes působili na scéně v letech 1997 až 2011 a vydali šest alb.

Článek

Remasterované desky se dostaly na trh 14. října v rámci Cassette Store Day. Zatím vyšly kazety v barvě bílé, ty černé by měly přijít do prodeje později. Debutové album se jmenuje The White Stripes (1999), následovala De Stijl (2000) a White Blood Cells (2001).

Vydavatelství Third Man Records také nedávno uvedlo, že v rámci předplatitelské služby Vault nabídne koncertní záznamy skupiny pod názvem The White Stripes Live in Detroit: 1999–2000–2001. Celkově tři vinylové desky budou obsahovat záznamy dvou koncertů z Detroitu a jednoho z Ferndale. Během jednoho vystoupení duo představilo živě celé album White Blood Cells.

K dispozici budou i reprodukce plakátů, které ke každému koncertu navrhl zpěvák a kytarista Jack White. V kapele byl společně s bubenicí Meg Whiteovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám