Hlavní obsah

První českou SuperStar je Aneta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nedělní finálový večer začal společným duetem obou kandidátek na první českou SuperStar Anety Langerové a Šárky Vaňkové. Slzy štěstí nakonec ronila Aneta, když jí svůj hlas poslalo 79 procent diváků.

Foto: Honza Dušek

Postavu Janíka vytvořil Tomáš David (vpravo).

Článek

Stejný výběr měli i porotci Gábina Osvaldová a Milan Herman. Ondřej Hejma a Ondřej Soukup by si vybrali Šárku. Vyhlášení první české SuperStar přihlíželi na pódiu všichni finalisté z TOP 10. Příští neděli přinese televize Nova souhrn toho nejzajímavějšího z finálových večerů a zveřejní výsledky všech hlasování.

Aneta a Šárka zazpívaly tři písně, z toho poslední měly obě společnou. První skladbu vybírala porota podle toho, jak se dívkám povedla v minulých kolech. Druhou písničku si pak podle stejného kritéria vybraly dívky samy. A tou třetí společnou byla píseň Letím ke hvězdám.

.: ANKETA
V naší anketě zvítězila Aneta ziskem 72,55 %. Šárka získala 27,45 %. Hlasovalo 1869 čtenářů.

Píseň vybírá porota

Pořadí, v jakém v nedělním finále kandidátky zpívaly, určil los v petřínské hvězdárně. Vítězná Šárka si vybrala, že bude v superfinále dvojkou. Jako první tak před naplněný sál ve Sky Clubu na Brumlovce předstoupila Aneta.

Porotě se nejvíce v jejím podání líbila píseň Alanis Morissette Thank you. Členové poroty na jejím výkonu neshledali nic závadného, a tak pěli slova chvály. "Má senzační barvu hlasu, v jejím věku nevídanou, která mě vždy dostane," nechala se jako obvykle unést Gábina Osvaldová. "Fantastická interpretace," chválil Ondřej Soukup.

Šárce porota vybrala píseň zpěvačky Avril Lavigne I'm With You. Ani v tomto případě porota vesměs nenašla zásadní nedostatky. "Český showbyznys se na tebe těší," zakončil své kladné hodnocení předseda poroty Ondřej Hejma.

"Zpívala jsi senzačně," hodnotil Šárčino vystoupení Soukup. "Nedalo se tomu nic vytknout. Jsou zpěváci, kteří se rozdávají, a ti, kteří si to nechávají chladně pro sebe. Ten problém mám se Šárkou," vnesla do hodnocení lehce kritický tón Osvaldová.

Píseň vybírají dívky

V další fázi nedělního finále si sedmnáctiletá Aneta vybrala píseň Out of Love od Anacstacie. Ani v tomto případě neměla porota v rukávu žádné kritické slovíčko. "Je to strašně dobrý," řekl Soukup. Hejma se těší, až takové písničky bude Aneta zpívat česky.

O rok mladší Šárka se ve finálovém souboji rozhodla pro skladbu I Wanna Dance With Somebody od Whitney Houston. "Je dobrá. Připomínám, že dobrá je za tři. Tahle taneční poloha jí sluší," zahájil kladné hodnocení Hejma. "Bylo to téměř dokonalé," byla přesvědčená Osvaldová. Naproti tomu Soukup od Šárky očekával daleko naléhavější výrazovou polohu.

Do třetice letěly obě finalistky ke hvězdám

Třetí píseň s názvem Letím ke hvězdám si zazpívaly obě finalistky. I když porotci za kvalitní provedení pochválili obě interpretky, v celkovém vyznění na tom, vzhledem ke svému zaměření, byla o něco lépe Šárka. "Tenhle žánr jí sedí," chválil Hejma. "Jen bych čekal, že při tvém pohybovém talentu to trošku víc rozbalíš," dodal. Stejný porotce pro změnu Anetě doporučil, aby se taneční hudbě vyhýbala velkým obloukem.

Reklama

Související témata:
Superfinále

Související články

SPECIÁL: Vše o SuperStar

V neděli 11. dubna diváci a porotci vybrali poslední dva finalisty soutěže Česko hledá SuperStar. Zkompletovala se tak finálová desítka - pět žen a pět mužů....

Výběr článků

Načítám