Hlavní obsah

Protančíme tím, vzkazuje ve videu balet Národního divadla

Novinky, Stanislav Dvořák

Protančíme tím, neztrácejte naději, vzkazují tanečníci Národního divadla. Čas krize podle nich nabízí přestávku pro zamyšlení.

Balet Národního divadla

 
Článek

Balet Národního divadla tvoří 82 tanečníků z celého světa.

„Obvykle jsme příliš zaneprázdnění sháněním věcí, protože si myslíme, že nám přinesou štěstí a úspěch, místo toho, abychom si našli čas na to nejdůležitější: propojení, budování společenství a vzájemnou pomoc. Potřeba jednotného ducha pospolitosti je nyní větší než kdykoli jindy. Snad se tedy nečekaným pozitivním účinkem viru stalo to, že nás přinutil se zastavit, probudit se a začít vnímat svět kolem; navázat s lidmi upřímnější vztahy a snažit se být velkorysí, vlídní a soucitní,“ uvedli umělci.

Frontman R.E.M. poslal novou píseň z domácí izolace

Kultura

„Není to tak dlouho, co jsme pro vás tančili. Naplňovali jsme představy choreografů: Kylián, Spuck, Bigonzetti, Cranko… Šli jsme na hranice svých fyzických, ale i duševních možností – proměňovali jsme vás i sebe. Dotýkali jsme se věčnosti. Nyní ztišeni čekáme, připravujeme se a věříme, že opona se zase zvedne a my, umělci na jevišti, budeme moci s vámi, diváky v hledišti, znovu sdílet společné chvíle.“

Reklama

Výběr článků

Načítám