Hlavní obsah

Projekt Celé Česko čte dětem podpořily české osobnosti pohádkovým kalendářem

Novinky, Karolina Zarzycká

Pohádkové bytosti a pohádkové výjevy se objeví v uměleckém kalendáři pro rok 2010 Celé Česko čte dětem. Martin Dejdar je Kocourem v botách s nakroucenými hrdými kníry, Ivana Chýlková Sněhovou královnou a její synek Kajem, Arnošt Goldflam jako rytíř přemáhá draka a zachraňuje svoji vlastní rodinku.

Článek

Rozsáhlý projekt Evy Katrušákové Celé Česko čte dětem ukazuje, jak je pro rozvoj dítěte důležité, aby mu rodiče nahlas předčítali. V kalendáři reprezentuje každý měsíc roku jedna známá osobnost s dítětem, a stává se tak podnětem pro předčítající rodiče.

Hvězdné osobnosti jsou vidět vždy v aranžované fotografii inspirované některým z výjevů z dětské literatury, české i zahraniční.

Jako pohádkové postavy se na fotografiích objeví s dětmi také spisovatel Michal Viewegh, televizní moderátor Pavel Zuna, za sportovce Kateřina Neumannová a Dominik Hašek, zpěvačky Aneta Langerová a Ewa Farna, filmová dokumentaristka Olga Sommerová a další hvězdy veřejného života.

Obrazová část je dílem velké naděje české fotografie Dity Pepe, která je držitelkou několika cen v České republice i v zahraničí. Grafický návrh kalendáře je dílem Aleše Najbrta, jednoho z nejžádanějších českých grafiků poslední doby. Kalendář vznikal 18 měsíců a veřejnosti se představí ještě v září 2009.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám