Hlavní obsah

Proč by měla vyhrát Aneta, a proč Šárka?

Právo, Jaroslav Špulák

V neděli před půlnocí budeme znát vítězku soutěže Česko hledá SuperStar. Diváci o ní rozhodnou tradičně svým hlasování prostřednictvím SMS zpráv. Od dvaceti hodin se o jejich přízeň budou ucházet Aneta Langerová a Šárka Vaňková. Každá z nich zazpívá tři písničky.

Foto: Jiří Smutný

Zelný trh je už na Vánoce téměř připraven, stejně jako náměstí Svobody a Moravské náměstí

Článek

Během posledních pěti dnů se na veřejnost dostala spousta spekulací o tom, která z finalistek stane na nejvyšším stupni a proč. Sázkové kanceláře věří více Anetě Langerové, ovšem ve vzduchu je cítit, že "akcie" její soupeřky stoupají.

"Mám rád obě, ale byl bych rád, kdyby vyhrála Aneta," řekl Právu Sámer Issa, který byl hlasováním diváků ze soutěže vyřazen minulý týden. "S Anetou a Martinou Balogovou jsme se domluvili, že pokud vyhraje někdo z nás, nebudeme se zúčastňovat zábavných televizních pořadů, kde o zpívání moc nejde. Pokud bychom to dělali, ztratí soutěž svůj smysl. Podle mě by měla v české pop music něco změnit."

Aneta se líbí Osvaldové

Finalistky soutěže jsou velmi odlišné a u každé z nich lze najít několik pádných důvodů k tomu, proč by měla soutěž vyhrát.

Aneta je rockerka, neřízená střela s krásně neklidným hlasem. Má za sebou rockovou minulost a o touze stát na pódiu s kytarou na krku nikdy nemlčela. Měla ze všech finalistů nejvyrovnanější výkony a má na své straně minimálně Gábinu Osvaldovou, porotkyni soutěže.

"Fandím Anetě a Sámerovi," prohlásila minulý týden v hale Na Brumlovce, když se jí na to zeptal jeden z diváků. Byla to nejspíš první jasná odpověď někoho z porotců na nejčastější otázku.

Šárka je tvárnější

Šárka Vaňková je lolitka, kterou miluje především chlapecká a mužská část publika. Když má svůj den, zpívá velmi čistě. Po této stránce s ní nebudou problémy. Navíc se zdá být kujnější než Aneta. Český šoubyznys je totiž "rozebraný" a pokud mezi sebe někoho přijme, bude chtít, aby odpovídal jeho představám. Se Šárkou to bude v tomto ohledu snazší.

Navíc má na své straně Milana Hermana, šéfa vydavatelství BMG a porotce. Ten se o ní zmiňoval mezi řečí už v době, kdy nebyla známá finálová desítka. Minulý týden by jí sice podle svého mínění ze soutěže vyhodil, to ale musel uvést někoho, kdo by měl vypadnout.

Mezi lidmi z hudebního průmyslu se říká, že překvapením nemusí být konec. Vaňková je pro šoubyznys přijatelnější.

Pro a proti

Aneta LangerováŠárka Vaňková
jí podobné zpěvačky na české hudební scéně chybí, nejvíce se podobá Lence Dusilovévelmi dobrá zpěvačka, která umí zpívat čistě
má podporu Gábiny Osvaldové, zřejmě nesympatičtější porotkyněpodporuje ji Milan Herman, nejméně populární porotce
je velice skromná a působí dojmem, že jí vítězství nebude těšitchybí jí klid, některé momenty prožívá až hystericky
lidé znají její osobní příběh a jistě s ní soucítípohledný prototyp pro český střední proud
je tvrdohlavápřizpůsobí se nejspíš poměrům v českém hudebním byznysu
málo se usmívájejí pěvecké výkony nejsou příliš vyrovnané
chybí jí pohybové nadáníje pohybově nadaná
je favoritkou, a to je nepříjemná poziceje outsider, lidé ji proto mohou podpořit
Finalistky v tipech Práva
Aneta LangerováŠárka Vaňková
Říčany, 17 letJirkov, 16 let
Tip Práva: 60%Tip Práva: 40%

Reklama

Výběr článků

Načítám