Hlavní obsah

Prince u piána. Vyjde neznámá deska z 80. let

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Archív zesnulého hudebníka Prince překypuje nahrávkami, které nevyšly, a není divu, že firma Warner Bros. je chce proměnit ve zvonivé mince. Tentokrát jde o desku, která zachycuje mistra v intimní podobě bez vlivů rocku. Vyjde 21. září.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Zpěvák Prince na snímku z roku 2014.

Článek

Album Piano & A Microphone 1983 obsahuje 9 tracků, celkem asi 35 minut hudby. Prince nahrával u piána ve svém domácím studiu v Minnesotě hity jako 17 Days, Purple Rain, Strange Relationship nebo International Lover. Umělec, který si tak nechával záležet na bujných aranžích či agresivních funky rytmech, se tu ukazuje v pro něj nezvyklé podobě osamoceného „barového“ zpěváka. Deska vyjde jako CD, LP, deluxe edice a také digitálně.

Album Piano & A Microphone 1983

V dubnu 2018 se na internetu objevila jeho nahrávka Nothing Compares 2 U z roku 1984. Píseň proslavila Sinéad O'Connor, ale autorem je Prince. Vynikající nahrávku z neznámých důvodů nechtěl zařadit na studiové album. Je rockovější i instrumentálně bohatší než pozdější coververze a na konci má saxofonové sólo. Prince hrál Nothing Compares 2 U jen živě.

V jeho archívu se skrývá ohromné množství materiálu, které by podle správců dědictví stačilo na mnoho LP alb. Letos vyjdou i memoáry, které psal nedlouho před smrtí v Minneapolisu v roce 2016. Není zcela jasné, kolik toho sám napsal, protože spolupracoval se spisovatelem Danem Piepenbringem, jak to u celebrit bývá obvyklé.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám