Hlavní obsah

Prima se chystá koupit Matrix a nového Harryho Pottera

Právo, jp
PRAHA

Světové megafilmy jako je Harry Potter nebo Matrix už nejsou výsadou televize Nova. Diváci je mohou od letoška vidět na Primě. Televize v úterý oznámila, že uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Warner Bros. International Television Distribution.

Článek

Jejím obsahem jsou licenční práva k filmovým trhákům, k premiérovému vysílání kvalitních TV seriálů a ke kresleným seriálům včetně klasiky jako například Looney Tunes pro Primu. Dohoda byla uzavřena s platností na několik let a je jednou z největších, kterou kdy Prima uzavřela. Finanční objem smlouvy nebyl zveřejněn.

Na základě smlouvy může Prima začít vysílat od dubna tituly Warner Bros. V současné době probíhá výběr filmů a seriálů včetně animovaných pro letošek a následující roky. Společnost nabízí řadu úspěšných titulů včetně licencí k megafilmům jako je Matrix, Harry Potter, Pán prstenů: Návrat krále, Poslední samuraj, Trója a další. Součástí  smlouvy je řada nejnovějších seriálů z produkce, která se teprve nedávno začala v USA vysílat.

"Velmi mě těší, že jsme dohody dosáhli. Smlouva představuje historický mezník pro naši televizi a umožní nám zlepšovat kvalitu zábavy v České republice. Spolupráce s těmi nejlepšími v oblasti akvizice, společně s naší vlastní produkcí, vyzdvihne Primu na novou úroveň. Budeme nabízet našim divákům  prvotřídní obsah," těšil se včera z podpisu smlouvy generální ředitel Primy Martin Dvořák.

Spokojený je i prezident společnosti Warner Bros. International Television Jeffrey Schlesinger. "Velmi nás těší, že jsme dostali příležitost nabídnout naše filmy, seriály a animovanou produkci a těšíme se na úspěšnou spolupráci s Primou," prohlásil Schlesinger.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám