Hlavní obsah

Přijede slavný kytarista Haynes, který hrál s Claptonem i Allmany

Novinky, Stanislav Dvořák

Plnohodnotný celovečerní koncert odehraje americký kytarista Warren Haynes na tradičním festivalu Blues Alive v Šumperku, který se koná od 12. do 14. listopadu.

Foto: Danny Clinch/Arts Marketing

Warren Haynes

Článek

„Protože jde o kulaté výročí, chtěli jsme něco mimořádného, aby festival vypadal jinak než běžně. To se promítlo do programu všech tří hlavních večerů,” říká ředitel festivalu Vladimír Rybička. Hvězdou toho prvního je jeden z nejrespektovanějších amerických kytaristů.

Warren Haynes vyrůstal na Hendrixovi, Johnnym Winterovi, B.B. Kingovi, Freddiem Kingovi i Howlin’ Wolfovi. Později si zahrál s Claptonem, Dave Matthews Bandem a byl členem Allman Brothers Band. Šedesátky a sedmdesátky jsou v jeho kytarovém zvuku samozřejmě znát, kromě toho je i slušným zpěvákem. V Šumperku představí klasiku i svou novou sólovou desku.

V rámci druhého večera čeští hudebníci jako Jiří Suchý, Ondřej Havelka s Melody Makers, Bluesberry, Luboš Andršt, Jan Spálený a ASPM nebo slovenští ZVA 12-28 provedou diváky dějinami česko-slovenského blues – od nejstaršího po současnost.

Dorazí také Studebaker John a spoluhráč Muddyho Waterse Bob Margolin. Více informací o celém programu na www.bluesalive.cz, vstupenky jsou také v prodeji na webových stránkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám