Hlavní obsah

Přichází nový Tarzan, hraje ho Skarsgard

Novinky, Stanislav Dvořák

V červenci má do kin vstoupit The Legend of Tarzan, nejnovější z dlouhé řady filmových adaptací Tarzana. Hlavní roli dostal Alexander Skarsgard.

Upoutávka na film Legenda o TarzanoviVideo: Warner Bros. CZ

 
Článek

Režie filmu se ujal David Yates, který se proslavil tím, že natočil čtyři díly Harryho Pottera. Vypráví však jiný příběh, než prožíval literární Tarzan počátkem 20. století. Na začátku se setkáme s hlavním hrdinou Johnem Claytonem III. v britské vyšší společnosti viktoriánské éry. Na dětství v Africe už skoro zapomněl. Státnické poslání ho ale přiměje k návratu. Přijíždí do Konga a Jane se tam dostane do vážného nebezpečí, takže opět dojde na houpání na liánách a rvačky.

„Je to skoro opak toho klasického příběhu o krocení šelmy. Tohle je o muži, který se vrací, a jak pomalu odpadávají vrstvy civilizace, dostává se zpět do více zvířecího stavu,” řekl Alexander Skarsgard.

Ve snímku hrají také Djimon Hounsou (Mbonga), Samuel L. Jackson (George Washington Williams) a Christoph Waltz (belgický kapitán Leon Rom). Margot Robbieová hraje zásadní postavu Jane, která je v novém pojetí podle politicky korektní ideologie silná a bojovná. „V žádném případě není pasivní partnerkou Tarzana. Je to opravdu silná, asertivní, velmi sexy moderní žena,” uvedl Yates.

Foto: Profimedia.cz

Margot Robbieová

Ve Skarsgardovi, hollywoodském herci švédského původu, prý nalezl ideálního Tarzana. „Tarzan potřebuje svaly, ale tohle je spíše štíhlejší, vyšší moderní muž než ten stereotypní s hranatou bradou, na kterého jsme zvyklí,” dodal režisér.

Fyzickou sílu ale herec rozhodně má. Před natáčením prý strávil čtyři měsíce jen tréninkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám