Hlavní obsah

Přibývá digitálních TV přijímačů

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možnosti příjmu digitálního televizního signálu se v Česku rozšiřují. Ukázaly to výsledky průzkumů STEM pro zpravodajskou digitální televizi Z 1 konaných v květnu a listopadu loňského roku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

On-line TV vysílání po internetu je stále oblíbenější.

Článek

Za posledního půl roku výrazně přibylo domácností vybavených novými televizory s digitálním tunerem a set-top boxy. Digitálním televizorem bylo měsíc před Vánocemi vybaveno 42 procent a set-top boxy 55 procent oslovených domácností.

Omezení analogu přeje digitálnímu vysílání

Diváci mohou také využít možnosti digitálního příjmu prostřednictvím satelitu (27 procent domácností), kabelových operátorů (47 procent) nebo na internetu (50 procent). Růst vybavenosti logicky roste s tím, jak je omezováno analogové televizní vysílání. Vybavenost zcela jistě pokračovala v období nákupu vánočních dárků a bude pokračovat s masivním rozvojem digitalizace v letošním roce.

Průzkumu STEM se v květnu zúčastnilo 833 respondentů, v listopadu 625 respondentů z Prahy, Brna a jejich okolí, tedy z míst pokrytých digitálním signálem.

Byly osloveny domácnosti s vyšším socioekonomickým statusem (s vyšším vzděláním, postavením v zaměstnání a příjmy), tedy cílová skupina, pro kterou stanice Z 1 především vysílá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám