Hlavní obsah

Premiéry: Vojta Lavička: Nahoru a dolů, Život s Kašparem, Jack a obři a Nerada ruším

Právo, Věra Míšková

Helena Třeštíková dokončila dva dokumenty: Vojta Lavička: nahoru a dolů o romském hudebníkovi a novináři a Život s Kašparem o divadelníkovi Jakubovi Špalkovi. Orgie triků, kouzel a akce čekají na diváky fantasy Jack a obři. Herecké legendy Al Pacino, Christopher Walken a Alan Arkin v rolích stárnoucích gangsterů obsadily kriminální komedii Jako za starejch časů. Na opuštěné chatě se odehrává hororový thriller Lesní duch. Po biologickém otci pátrá hrdinka trochu černé komedie Nerada ruším.

Film Vojta Lavička Nahoru a dolů (v kinech od 04.04.2013) Video: Aerofilms

 
Článek

Vojta Lavička: Nahoru a dolů

Foto: Aerofilms

FP

Film Heleny Třeštíkové zachycuje vzlety a pády romského hudebníka, aktivisty a novináře Vojty Lavičky. Vojta je průkopníkem romského vysílání v televizi a rozhlase, zasazuje se o práva Romů, a jako skvělý houslista se proslavil především díky účinkování v kapele Gipsy.cz. Zároveň celý život bojuje se svými horšími povahovými stránkami, řeší vztahy se ženami a hledá si své místo na slunci uvnitř i vně romské komunity.

Vojta Lavička: Nahoru a dolů, ČR 2013, dokument, 89 min., režie: Helena Třeštíková

Život s Kašparem

Foto: Aerofilms

FP

Jakuba Špalka pohání vpřed a zároveň pohlcuje posedlost divadlem. Jeho dům za Prahou se postupně plní kulisami a kostýmy, Jakubova žena a dvě dcery z něj však odešly. Za dveřmi čeká nový začátek a jedno z nejtěžších rozhodnutí vůbec. Film o hledání rovnováhy mezi svobodou, odpovědností za druhé a uměleckými zásadami přibližuje 23 let života jedné z nejvýraznějších osobností českého divadla.

Ukázna na film Život s kašparem (v kinech od 04.04.2013) Video: Aerofilms

Život s Kašparem, ČR 2013, dokument, 89 min., režie: Helena Třeštíková

Jack a obři

Foto: Warnerbros

FP

Když mladý farmářský dělník Jack náhodou otevře bránu dělící svět od říše hrůzostrašných obrů, vzplane válka: obři vtrhnou na Zemi a snaží se získat zpět území, o která v minulosti přišli. Jack se jim v tom snaží zabránit, což ale v praxi znamená, že bude muset vybojovat nejtěžší bitvu svého života s nezadržitelným přívalem válečníků, o kterých si až dosud myslel, že existují pouze v legendách.

Ukázna na film Jack a Obři (v kinech od 04.04.2013)Video: Warner

Jack a obři, USA 2013, dobrodružný/fantasy, 114 min., režie: Bryan Singer, hrají: Ewan McGregor, Nicholas Hoult a další.

Jako za starejch časů

Foto: Falcon

FP

Val opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. Během zmíněné noci se k nim připojí třetí parťák Hirsh a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti.

Ukázna na film Jako za starejch časů (v kinech od 04.04.2013)

Jako za starejch časů, USA 2012, krimikomedie, 95 min., režie: Fisher Stevens, hrají: Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin, Julianna Marguliesová, Lucy Punchová a další.

Lesní duch

Foto: Falcon

FP

Mladá a mnoha závistlostmi postižená dívka Mia požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě však s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal...

Ukázna na film Lesní duch (v kinech od 04.04.2013) Video: Falcon

Lesní duch, USA 2013, 91 min., horor, režie: Fede Alvarez, hrají: Shiloh Fernandez, Jane Levy, Jessica Lucasová, Lou Taylor Pucci, Elizabeth Blackmore a další.

Nerada ruším

Foto: Cinemart

FP

Helena je mladá dívka, která by ráda zjistila, kdo je její biologický otec. Rozhodne se tuto bizarní situaci řešit s pomocí svého psa. Její hledání a obrovské očekávání ji zavede do kdysi slavného, dnes zchátralého, kodaňského divadla plného podivných existencí. Z bankrotu a tvůrčí krize může divadelníky vyvést pouze premiéra lehce šílené hry, do níž je angažován Helenin pes. I Helena touží po roli, ale pro sen je třeba něco obětovat…

Ukázna na film Nerada ruším (v kinech od 04.04.2013) Video: CinemArt

Nerada ruším, Dánsko, 2012, drama/komedie, 90 min., režie:Henrik Ruben Genz, hrají: Sara Hjort Ditlevsenová, Nicolas Bro, Lotte Andersenová a další.

Smrtelné lži

Foto: D-Cinema

FP

Finanční magnát Robert Miller se jeví se jako ztělesnění úspěšného amerického podnikatele a dokonalého otce rodiny. Za zdmi sídla mu ale vše přerůstá přes hlavu. Zoufale se snaží dokončit prodej svého obchodního impéria dříve, než se přijde na jeho podvody. Snaží se utajit svůj dvojí život před svou loajální manželkou Ellen a jedinou dědičkou, dcerou Brooke. A tak se zaplétá do stále pevnější pavučiny lží.

Ukázna na film Smrtelné lži (v kinech od 04.04.2013) Video: D-cinema

Smrtelné lži, USA, 2012, drama, 107 min., režie: Nicolas Jarecki, hrají: Richard Gere, Tim Roth, Susan Sarandonová, Brit Marlingová, Monica Raymundová, William Friedkin, Laetitia Casta, Evelina Oboza a další.

Vedlejší účinky

Foto: Bontonfilm

FP

Emily a Martin Taylorovi jsou dokonalý a úspěšný mladý pár, který má vše, nač si vzpomene. Pak si však jde Martin sednout na čtyři roky do basy za zneužívání informací v obchodním styku a jeho život se promění v peklo. Stejně je na tom i Emily, která zůstává v relativním přepychu jejich manhattanského bytu, ale celou tu dobu se utápí v příšerných depresích. Když se nakonec pokusí o sebevraždu, nastupuje na scénu psychiatr Jonathan Banks.

Ukázna na film Vedlejší účinky (v kinech od 04.04.2013) Video: Bontonfilm CZ

Vedlejší účinky, USA 2013, drama, 106 min., režie: Steven Soderbergh, hrají:  Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law, Catherine Zeta-Jonesová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám