Hlavní obsah

Premiéry - Simpsonovi ve filmu a Angel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden má premiéru dlouho očekávaná filmová verze oblíbeného seriálu s názvem Simpsonovi ve filmu. Druhou premiérou je historické drama Franka Ozona Angel.

Článek

Simpsonovi ve filmu

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se konečně dočkal prvního celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu bude tentokrát čelit globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života.

Na filmu pracují stejní tvůrci jako na televizním seriálu a tak se fanoušci dočkají většiny svých oblíbených postav. Zápletku však tají do poslední chvíle. Seriál, který již několik let úspěšně uvádí i Česká televize, si u diváků vydobyl výlučnou pozici především díky kombinaci černého a situačního humoru.

Ten samozřejmě ve filmu nebude chybět a už první zveřejněné záběry vyvolaly lehkou kontroverzi. Zejména ten, kde je Bart poprvé za svou kariéru nahý. Snahou tvůrců je k filmu přitáhnout i ty diváky, kteří se zatím s fenoménem Simpsonových příliš nesetkali a zároveň uspokojit věrné fanoušky a překvapit sami sebe.

Ve vedlejších rolích se objeví i některé filmové hvězdy a skutečné postavy americké historie. Tvůrci také odhalili, že se i ve Springfieldu začnou řešit problémy jako znečišťování ovzduší, ekologická krize a současná americká politika....

The Simpsons Movie, USA 2007, 88 min., český dabing, režie: David Silverman, hrají: Vlastimil Zavřel, Jiří Lábus, Martin Dejdar, Helena Štichová...

Angel

Režisér Francois Ozon natočil výtvarně bohatý film podle knižní předlohy Elizabeth Taylorové z roku 1957. Příběh se odehrává na přelomu 19. a 20. století a sleduje osudy hlavní hrdinky Angel Deverellové, naivní dívky, která žije mimo realitu, mimo dosavadní konvence.

Angel Deverellová, budoucí miláček nekritických čtenářek červené knihovny, žije v provinčním anglickém městečku Norley, v bytě nad obchůdkem, spravovaným její bojácnou, pracovitou matkou. Jenom snění o životě na blízkém sídle Paradise rozjasňuje dny naplněné nepochopením a ubíjející školní docházkou.

Brzo se ale sama Angel stane známou spisovatelkou, když její vášnivé románky, a později i její pozoruhodný, dětsky sobecký a prudký charakter, zaujmou londýnského nakladatele Theo Gilbrighta. Komerční úspěch Angel umožní, aby dosáhla i na další své sny - aby získala dům Paradise i milovaného muže. A se stejně slepým sebevědomím, které jí tvrdí, že je velkou umělkyní, věří i tomu, že všichni, které si nastěhovala do svého vysněného života, jsou stejně šťastní jako ona...

Angel, Velká Británie / Belgie / Francie 2007, 119 min., české titulky, režie: François Ozon, hrají: Romola Garaiová, Charlotte Ramplingová, Sam Neill...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám