Hlavní obsah

Premiéry - Salt, Nebe Peklo a Jako kočky a psi: Pomsta prohnané Kitty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na blížící se konec prázdnin a koneckonců i léta zařadili filmoví distributoři tento týden tři novinky. První je akční thriller s Angelinou Jolie Salt, druhý český dokument Nebe Peklo a třetí je komedie Jako kočky a psi: Pomsta prohnané Kitty.

Článek

Salt

Evelyn Salt (Angelina Jolie) je agentkou CIA, která složila přísahu služby, cti a vlasti. Když je přeběhlíkem obviněna, že je ruskou prozatímní nečinnou špiónkou, Salt uteče, aby očistila své jméno a jednou provždy dokázala, že je vlastenka. Za použití všech svých schopností a roků zkušeností se jako tajná agentka musí vyhnout zajetí a ochránit svého manžela, jinak nejmocnější světové síly vymažou jakoukoli stopu o její existenci.

Na počátku cesty ke vzniku špionážního thrilleru Salt stála bezděčná poznámka, kterou Jolie před několika lety utrousila. „Měla jsem před několika lety schůzku se zástupkyní předsedy představenstva Sony Pictures Amy Pascal a náhodou přišla řeč na to, že právě chystá novou Bondovku,“ vzpomíná Jolie. "Jen tak jsem prohodila, že bych chtěla být Bondem. Byl to jen drobný vtip, ale ona pak objevila tenhle projekt."

Salt, USA 2010, 100 min., režie: Phillip Noyce, hrají: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Zoe Lister Jones, Yara Shahidi, James Schram, Nicole Signore, Kevin O'Donnell a další.

Nebe Peklo

Dokument Davida Čálka zachycuje čtveřici lidí rozdílného věku, zaměření i povolání, kteří objevili rozkoš v bolesti a svou neobvyklou vášeň nepotlačují ani neskrývají. Tvoří uzavřené společenství, které samo sebe označuje zkratkou BDSM, a jehož členové se zabývají nejrůznějšími způsoby bolesti od tetování a piercingu, přes branding, bondage, sado maso a elektrostimulaci, až po další formy „osvobozeného pohledu na rozkoš a její možnosti“.

Bolesti se oddávají dobrovolně, často za ni platí, posouvá jejich vnímání za hranice běžného života. Komunita BDSM, kam naši hrdinové patří, funguje v Čechách již řadu let a její kořeny můžeme hledat v dobách temného komunismu. Dodnes však zůstává utajeným společenstvím spiklenců slasti, kteří se na veřejnosti poznají podle znamení, která znají jen oni.

Nebe Peklo, Česká republika 2009, 83 min., režie: David Čálek.

Jako kočky a psi: Pomsta prohnané Kitty

V pradávné bitvě mezi kočkami a psy zašla jedna kočička až příliš daleko. Kitty, bývalá agentka kočičí špiónské organizace, se dala na špatnou cestu a vymyslela ďábelský plán, kterým si podmaní nejen psí nepřátele, ale pokoří i své bývalé kočičí kamarády.

Tváří v tvář takové bezprecedentní hrozbě musí kočky a psi poprvé v historii spojit své síly do neobvyklé aliance, aby zachránili sebe i lidstvo. V komedie, spojující loutkařské umění a počítačovou animaci, budou chlupy lítat...

Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore, USA 2010, 90 min., režie: Brad Peyton, hrají: Neil Patrick Harris, Chris O'Donnell, James Marsden, Michael Clarke Duncan, Christina Applegate, Joe Pantoliano, Sean Hayes, Nick Nolte a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám