Hlavní obsah

Premiéry – Melancholia, Zbytečná krutost a Rekvalifikace

Tento týden mají premiéru tři filmy: Melancholia režiséra Larse von Triera, čínský remake debutu bratří Coenů Zbytečná krutost a komedie Rekvalifikace.

Článek

Melancholia

Melancholia je psychologicko-katastrofický snímek dánského režiséra Larse von Triera. V hlavních rolích se představí americká herečka Kirsten Dunstová a démonická Charlotte Gainsbourgová.

Justine a Michael pořádají přepychovou svatební hostinu u nevěstiny sestry a švagra ve starobylém venkovském sídle. Všeobecnou sváteční náladu zakalí náhlá hrozba v podobě rudé planety, která vystoupila zpoza slunce a s níž hrozí Zemi bezprostřední srážka...

Melancholia, Dánsko / Švédsko / Itálie / Francie 2011, 130 min., režie: Lars von Trier, hrají: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling, Udo Kier, Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård, John Hurt, Jesper Christensen, Brady Corbet...

Zbytečná krutost

K předělávkám úspěšných starších filmů nesahají jen v Hollywoodu, režisér opulentních eposů Zhang Yimou (Hrdina, Klan létajících dýk) se chopil noirového námětu debutu bratří Coenů Zbytečná krutost z roku 1983 a přetvořil ho do nadsazené kostýmní frašky zasazené do pouštního hostince v době starověké Číny.

Stejně jako v původním filmu i zde vše začíná plánem manžela na likvidaci jeho záletné ženy. Jak se ale situace promění, když se postavám zvyklým na užívání luků a mečů do rukou dostane pistole?

San qiang pai an jing qi, Čína 2009, 95 min., režie: Yimou Zhang, hrají: Honglei Sun, Xiao Shen-Yang, Dahong Ni...

Rekvalifikace

Česká komedie vypráví o tom, jak je těžké najít práci, když nejste zrovna mladík plný svěží energie v nejlepších letech, kterému svět leží u nohou.

Příběh pana Zrzavého je napsaný podle neobyčejných zážitků obyčejných lidí. Jeho vzorem jsou tisíce odborníků ve zralém věku, kteří vlivem vnějších okolností přišli o práci. Poněkud absurdní dobrodružství nezaměstnaného pana Zrzavého se prolíná s příběhem mužů z druhého konce společnosti.

Rekvalifikace, Česko 2010, 80 min., režie: Vlado Štancel, hrají: Vlado Štancel, Lucie Kožinová, Ernesto Čekan, Michael Kňažko, Pavel Vondruška, Vlasta Špicnerová, Karel Hábl...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám