Hlavní obsah

Premiéry - Medvídek, Denní hlídka i Křižovatka smrti 3

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden má premiéru tragikomedie Jana Hřebejska a Petra Jarchovského Medvídek, ruská fantasy Denní hlídka a akční komedie Křižovatka smrti 3 - Tentokráte v Paříži.

Článek

Medvídek

Přes poetický název Medvídek jde opět o tragikomedii sázející především na skvěle napsané postavy a jejich dialogy. "Pokud bychom měli žánrově film přirovnat k některému dílu světové kinematografie, mohla by to být Americká krása nebo Hana a její sestry. Je to hodně konverzační film, který zkoumá z mnoha úhlů fenomén manželství a vše, co k němu patří," vysvětluje Jan Hřebejk.

Příběh zasazený do současné Prahy vypráví osudy tří kamarádů, kteří se znají už od školních let. Mají k sobě velmi blízko, vzájemně se se svými rodinami navštěvují a jejich vztahy se zdají být idylické. Málokdo z jejich okolí, včetně jejich žen, však tuší, že všichni z nich mají tajemství, která zásadně ovlivní jejich další směřování. Co se stane, když přetvářky, tajnosti a lži vyjdou na povrch? Vydrží jejich přátelství a manželství? A existuje takové kamarádství i mezi ženami?

Medvídek, ČR 2007, 98 min., české znění, režie: Jan Hřebejk, hrají: Aňa Geislerová, Roman Luknár, Jiří Macháček, Táňa Vilhelmová, Ivan Trojan, Nataša Burger, Zuzana Fialová, Klára Issová, Jiří Menzel, Věra Křesadlová...

Křižovatka smrti 3 - Tentokráte v Paříži

Jackie Chan a Chris Tucker se zvovu spojili s režisérem Brettem Ratnerem a vydávají se na nové dobrodružství do Paříže, kde se setkají s nebezpečnými členy Triád, krásnou ženou, naštvaným taxikářem a agresivním francouzským inspektorem, kteří se jim připletou do cesty při snaze o odhalení tajemství Triád.

V srdci samotné Paříže leží jedno z největších tajemství čínských Triád - nejmocnějšího a nejznámějšího kriminálního syndikátu na světě. Velvyslanec Han objevil pravou identitu jedné z nejnebezpečnějších osob v širokém okruhu zločinců, kterou byl pevně rozhodnut zveřejnit. To se ale nepodařilo, protože byl umlčen jedním z triádských zabijáků. 

 To léto se losangeleský detektiv Carter a čínský inspektor Lee vydávají do Paříže, aby zastavili spolčení kriminálních gangů a zachránili tak život staré přítelkyně, nyní již dospělé dcery velvyslance Hana, Soo Yung. Ani jeden z nich nezná město, jazyk a přesně ani neví, co hledají, ale jejich úkol je provede napříč celým městem...

Rush Hour 3, USA 2007, 90 min., české titulky, režie: Brett Ratner, hrají: Jackie Chan, Chris Tucker, Hiroyuki Sanada, Max von Sydow, Yvan Attal, Youki Kudoh, Roman Polanski, Roselyn Sanchezová...

Denní hlídka

Před dvěma lety dobyl film Noční hlídka, první díl fantasy trilogie režiséra Timura Bekmambetova celý filmový svět. Tisíce fanoušků okouzlilo propojení moderní sci-fi, fantasy a východních mytologií. Denní hlídka pokračuje ve vyprávění příběhu o souboji Světlé a Temné strany, který se odehrává v současném Rusku, ale v podstatě i napříč celými dějinami civilizovaného světa.

Anton se dostane do komplikované situace. Ač je sám členem Noční hlídky, jeho syn Jegor je na straně Temna. Anton se snaží svého syna uchránit i přes jeho excesy a zametá po nich stopy i před vlastními lidmi. Naopak Temná strana trpělivě vyčkává, až v sobě Jegor po narozeninách probudí monstrózní sílu. Mír mezi oběma stranami je příliš křehký na to, aby ho nedokázalo narušit sebemenší nedopatření, kterého se hlavní hrdinové v nastalých zmatcích dopustí. Až když je Moskva téměř srovnána se zemí, přijde na řadu Křída osudu, posvátný předmět, který může Antonovi dovolit vrátit se v čase a zabít své vlastní dítě. Cesta zpět však nebude jednoduchá.

Dnevnoj dozor, Rusko 2006, 130 min., české titulky, režie: Timur Bekmambetov, hrají: Valeri Zolotukhin, Konstantin Khabensky, Marija Porošina, Vladimir Menshov, Aleksei  Chadov...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám