Hlavní obsah

Premiéry: Harry Potter a Fénixův řád a Hezké sny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí prázdninový týden přináší dvě filmové premiéry: především velmi očekávané další pokračování filmové série o malém kouzelníhovi Harrym Potterovi Harry Potter a Fénixův řád. Druhým snímkem je drama Hezké sny.

Článek

Harry Potter a Fénixův řád

V pátém pokračování kouzelnického učně Harryho Pottera se hlavní hrdina vrací do Bradavic, aby nastoupil do pátého třídy školy čar a kouzel. Tam však zjistí, že většina členů kouzelnické komunity věří, že jeho nedávné setkání s Lordem Voldemortem je obyčejný výmysl.

A ministr kouzel Kornelius Popletal navíc jmenoval nového učitele obrany proti černé magii. V lekcích podezřelé profesorky Umbridgeové se však mladí čarodějové nic zásadního nenaučí, a proto nemají dostatek znalostí k boji s temnými silami, které se kolem nich stahují. Na Hermioninu a Ronovu výzvu se Harry rozhodne vzít chod věcí do svých rukou. Tajně se začne scházet s malou skupinou studentů, kteří se hrdě nazvali Brumbálova armáda, a učí je, jak se ubránit černé magii. Ačkoliv je sám teprve student, připravuje odvážné mladé čaroděje na nebezpečnou bitvu, která brzy propukne.

Harry Potter and the Order of the Phoenix, USA 2007, 138 min., režie: David Yates, hrají: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watsonová, Ralph Fiennes, Gary Oldman...

Hezké sny

Doma má Gwyneth Paltrowovou, ale zdá se mu o Penélope Cruzové, to je heslo nového filmu bratra americké herečky Gwyneth Paltrowové, který se chopil režie

Gary (Martin Freeman) je na pokraji svých sil. Kdysi úspěšný zpěvák a muzikant píše hudbu pouze pro reklamní spoty, jeho manželství s Dorou (Gwyneth Paltrowová) ho neuspokojuje a navíc žárlí na svého bývalého kolegu a současného zaměstnavatele Paula, který je daleko úspěšnější a spokojenější než je on sám.

Vše se změní ve chvíli, kdy do Garyho snů vstoupí dokonalá, nádherná a vzrušující Anna (Penelope Cruzová). Gary se do ní okamžitě zblázní a svou už tak komplikovanou situaci začne řešit útěky do světa snů. K tomu mu pomáhá trochu psychedelický guru Mele (Danny DeVito). Když pak Gary zjistí, že Anna má předobraz v modelce Melody, vrhá se střemhlav do propasti, ze které už není návratu.

Režijní debut Jake Paltrowa byl v premiéře uveden na letošním festivalu amerického nezávislého filmu v Sundance.

Good Night The, USA / Velká Británie, 2007 90 min., režie: Jake Paltrow, hrají: Gwyneth Paltrowová, Martin Freeman, Danny DeVito, Penélope Cruzová, Michael Gambon, Simon Pegg ...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám