Hlavní obsah

Předávání Oscarů bude uvádět komik Jon Stewart

ČTK, zaj

Letošní předávání Oscarů bude uvádět moderátor populárního televizního satirického pořadu Jon Stewart. Oznámila to Americká filmová akademie.

Článek

"Jon je zosobněním dokonalého moderátora - je chytrý, okouzlující, z nikoho si nic nedělá a je legrační," řekl producent předávacího ceremoniálu Gil Cates.

Třiačtyřicetiletý Stewart je moderátorem a spoluautorem satirického politického pořadu kabelové televize Comedy Central s názvem The Daily Show (Denní show), který je parodií na televizní zpravodajství a získal řadu televizních cen Emmy.

Loni Stewart také vyhrál prestižní Thurberovu cenu pro humoristy za knihu Denní show s Jonem Stewartem: Občanův průvodce demokratickou pasivitou. "Jako umělec jsem tím poctěn," řekl Stewart, který bude uvádět předávání Oscarů poprvé. "Ale jako zanícený divák Oscarů jsem tím výběrem trochu zklamán. Vypadá to jako další smutný pokus vyšachovat Billyho Crystala," komentoval v žertu svou novou roli.

Stewart je dalším z řady komiků, kteří předávání Oscarů moderovali. Následuje mezi jinými po Bobu Hopeovi, Johnny Carsonovi, Whoopi Goldbergové a právě Crystalovi. Loni ceremonii uváděl černošský komik Chris Rock, který sice přitáhl mladší diváky, ale popudil některé členy akademie vtípky na adresu herců Judea Lawa, Tobeyho Maguirea a dalších. Již 78. ročník předávání Oscarů se uskuteční 5. března. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám