Hlavní obsah

Před ZZ Top vystoupí česko-američtí bluesrockeři The Cell

Novinky, Stanislav Dvořák

Česko-americká bluesrocková kapela The Cell vystoupí 26. května v Praze před slavnými ZZ Top. Ještě předtím odjede do USA sbírat zkušenosti v samotné kolébce blues.

Článek

The Cell vyrazí v dubnu do Louisiany, odkud pochází frontman David Gore, a zahrají tam na pěti klubových scénách. Osmičlenný soubor předvede Američanům styl, který sám označuje jako "southern-fried Bohemian bluesrock".

V roce 2006 jim vyšlo první CD Are You Ready. Vystupovali jako předskokani Johna Mayalla, The Sweet nebo Tito and Tarrantula. V květnu je čeká zkouška ohněm, když zahrají před tisíci posluchačů v pražské Tesla Aréně jako support ZZ Top. V létě pak budou vystupovat v Polsku a na mnoha festivalech v ČR.

The Cell se drží osvědčeného, zdánlivě jednoduchého receptu, který dovedli k dokonalosti Lynyrd Skynyrd, Eric Clapton, John Mayall či právě ZZ Top. Poučeni na nejlepších světových vzorech, dali v ČR dohromady profesionálně znějící "jižanský" band se třemi kytarami a dvěma vokalistkami. V českých poměrech vynikají velmi dobře zvládnutými vícehlasy a výhodou je i to, že zpěvák nemá přízvuk, protože pochází z Louisiany. 

Legendy jižanského rocku ZZ Top se do Česka vracejí už poněkolikáté. Letos slaví čtyřicáté výročí založení v nezměněné sestavě. Loni jim vyšla zatím poslední deska a DVD Live from Texas, svědčící o jejich neutuchající energii. Vstupenky jsou k dostání v běžných předprodejích za 890 až 1350 korun. 

Reklama

Výběr článků

Načítám