Hlavní obsah

Před Oscary se objevila bizarní socha Weinsteina na gauči

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Producent Harvey Weinstein se objevil v Hollywoodu jako zlatá socha sedící na „castingovém gauči“. Jde o narážku na sexuální skandály hollywoodského producenta.

Foto: Profimedia.cz

Socha Harveyho Weinsteina

Článek

Weinstein čelí mnohým obviněním ze sexuálního obtěžování nebo přímo ze znásilnění. Sám odmítl, že by s ním kdokoliv měl nedobrovolně sex. Dosud nebyl za nic odsouzen.

Profesně je ale Weinstein zcela vyřízený, přišel o svou produkční firmu a vůbec se neukazuje na veřejnosti. The Weinstein Company padla do rukou skupiny investorů, kterou tvoří - ironicky - převážně ženy.

Sochu vytvořil umělec známý jako Plastic Jesus a umístil ji na hollywoodský chodník slávy hned vedle hvězdy Elvise Presleyho. Pravou identitu „plastikového Ježíše“ skoro nikdo nezná, podobně jako jeho kolegy Banksyho.

Oscarový ceremoniál, který proběhne v pondělí nad ránem středoevropského času, bude plný aktivismu, avizují světová média. Hodně prostoru bude mít hnutí Time’s Up, které bojuje za práva žen. Chce zajišťovat právníky zaměstnankyním ve všech oborech, kde se setkávají s diskriminací. Rozpočet si zajišťuje z darů. O pomoc je prý už požádalo asi 1700 klientek z celé Ameriky.

Reklama

Výběr článků

Načítám