Hlavní obsah

Před nedělním koncertem Roxette vystoupí Debbi

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli vystoupí v pražské O2 Areně švédská skupina Roxette. V roli předskokanky se objeví zpěvačka Debbi, jejíž písnička Touch The Sun se stala podle české Akademie populární hudby nejlepší v loňském roce a pro kterou to bude první velký koncert.

Foto: Kateřina Šulová , ČTK

Zpěvačka Debbi získala cenu za skladbu roku. V neděli vystoupí před koncertem skupiny Roxette.

Článek

„V předprodejích je posledních pár lístků. Nejsem bohužel schopen odhadnout, jestli budou k dispozici i na místě,“ řekl Právu Petr Novák z agentury Live Nation.

Osmiletá pauza kvůli chorobě

Roxette se na pódia vrátili loni po osmileté pauze. Ta byla způsobena vážnou mozkovou chorobou zpěvačky Marie Fredrikssonové. V roce 2002 jí lékaři odoperovali nádor a dávali jí jen malou šanci na přežití. Zpěvačka se stáhla z hudební scény a začala malovat obrazy. Se svou chorobou přitom bojovala statečně a díky moderním lékařským metodám se jí nakonec podařilo zvítězit.

Vydala pak několik sólových alb a v roce 2009 se spolu se svým partnerem z Roxette, Perem Gesslem, objevila v roli hosta koncertní série Night Of The Proms, při níž za doprovodu orchestru zazpívali pět písniček.

První comebackový koncert Roxette se uskutečnil loni 7. srpna ve švédském Sundsvallu. Po něm kapela vyrazila na krátké turné a v únoru letošního roku vydala album Charm School. V neděli v Praze představí nejenom nové písničky, ale i své proslulé hity.

Reklama

Související témata:

Související články

Parohy parodie Gogolově komedii nesluší

Na komedie si ve Slováckém divadle na semeno drží Roberta Bellana. Jeho kumšt parodovat i vážně míněná témata nejzářněji tryská z Rychlých šípů. Nyní si ale...

Výběr článků

Načítám