Hlavní obsah

Pražský podzim začíná 12. září

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po sedmnácté hostí česká metropole mezinárodní hudební festival Pražský podzim. Letos se koná od 12. září do 1. října. Poprvé se na festivalu představí tělesa z Kolína nad Rýnem a Drážďan.

Článek

V posledních letech se festival zaměřuje na českou hudbu v podání zahraničních orchestrů. Nadcházející ročník zahájí Symfonický orchestr Rakouského rozhlasu a televize ORF se svým šéfdirigentem Bertrandem de Billy a díly V. Nováka, O. Flosmana a J. Suka. Jako sólistka s ním vystoupí česká violistka Jitka Hosprová.

Celkem proběhne dvaadvacet koncertů a přijede řada zahraničních hvězd. K nováčkům na Pražském podzimu patří Staatskapelle z Drážďan s šéfdirigentem Fabiem Luisim a těleso z Kolína nad Rýnem s šéfdirigentem Semjonem Byčkovem.

Tradičně se představí také světoví pěvci, tentokráte v belcantovém repertoáru za řízení J. Y. Ossonce a s Pražským komorním orchestrem. Zaznějí rovněž sborové scény z méně známých ruských oper skladatelů Čajkovského, Borodina, Glinky a Musorgského.

Do Prahy se vrátí slavný dirigent Valerij Gergijev a vystoupí se Symfonickým orchestrem z holandského Rotterdamu. Více informací o programu na www.pragueautumn.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám