Hlavní obsah

Pražské Rock Café má definitivně vyhráno, stavební úpravy začaly

Právo, Jana Šprunková
Praha

Provozovatelé Rock Café na Národní třídě mohou spřádat plány a programy hudebního klubu, kterými se trefí do vkusu fanoušků a při nichž se hudebníci nebudou muset ohlížet na decibely. Radní Prahy 1 tento týden schválili záměr na úplné odhlučnění klubu.

Foto: ČTK

Návštěvníci se prý do Rock café na Národní třídě budou moci vrátit v září.

Článek

„V rámci zachování jeho provozu uhradí městská část polovinu nákladů, které se odhadují na 11,5 miliónu korun,“ konstatoval starosta Petr Hejma (ODS). Druhou polovinu zaplatí město, jak již minulý týden slíbila rada. Třemi milióny bude muset přispět provozovatel na vybavení.

„Klub pak může fungovat bez jakéhokoli omezení a nebude rušit vlastníky bytů a obyvatele nad ním. Klubová scéna tak bude zabezpečena na věky věků,“ tvrdí Hejma. Takzvaný „box in box“, kterým bude klub vybaven, se údajně postará o to, že omezování produkce se stane minulostí.

Starosta odhaduje, že do začátku září bude vše hotovo. Ostatně účastníkům květnové demonstrace za záchranu Rock Café slíbil, že od 9. září se klub opět rozjede.

Na stavební práce vypíše radnice zkrácené výběrové řízení, aby se vše podařilo stihnout. Již od středy 1. července se ale v prostorách klubu pracuje, protože stavební firma, které předchozí nepovedené odhlučnění instalovala, podle starosty uznala některé závady a začala je odstraňovat.

Radnice Prahy 1 zakázala klubu hudební produkce před několika týdny a odvolávala se na překračování hlukových limitů, které obyvatelům domu vadí, protože pociťují nepříjemné vibrace. Muzikanti se měli krotit tak, aby hudba nepřekročila 95 decibelů, což se klubu nelíbilo, stejně jako produkce do deseti večer.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám