Hlavní obsah

Pražské Quadriennale láká v centru města na sbor automobilů

Právo, far
Praha

V rámci přehlídky divadelní scénografie a architektury Pražské Quadriennale se v úterý odpoledne na Čechově mostě uskuteční představení the tears of stalin, což je chór osmnácti sirén. Ty jsou umístěny na devíti automobilech.

Článek

Pohyblivý orchestr devíti automobilů tak na celou hodinu přeruší dopravu na Čechově mostě. Okolo půl páté, kdy se rozehraje na Václavském náměstí, vyjede směrem k Čechovu mostu. Tam se zastaví od 17.10 do 18.00 hodiny.

Záměrem autorky Claudie Bosseové je zastavení života ve městě a zaposlouchání se do jeho zvuků. Každý z vozů bude mít na střeše dva reproduktory se zvuky sirén, znějící odlišnými tóny.

Bosseová zkomponovala skladbu z pohyblivých tónů vytvořených Milanem Guštarem, postavenou na vzájemném vztahu jejich výšky, rytmu a pomlk. Pro diváky bude přímo na Čechově mostě připravené hlediště.

Autosboru měl původně předcházet tichý a šeptající dav lidí v ulicích, tato část spektáklu s názvem Exploze ticha musela být ovšem kvůli nedostatečnému zájmu potenciálních účinkujících zrušena.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražské Quadriennale ovládne metropoli

Ve čtvrtek se otevřou brány největší světové výstavy scénografie a divadelní architektury Pražské Quadriennale (PQ) a promění na jedenáct dní Prahu v jeden...

Výběr článků

Načítám