Hlavní obsah

Pražské jaro s Ferlinghettim

Právo, ČTK, Vladimír Říha

Báseň amerického beatnika Lawrence Ferlinghettiho Dlouhá cesta zazní na koncertu Pražského jara 20. května v Národním technickém muzeu.

Foto: ČTK

Lawrence Ferlinghetti

Článek

Vedle gregoriánských chorálů zpívaných souborem Schola Gregoriana Pragensis v něm zarecituje Marek Eben. „Ve spojení středověku a muzea se sálem dopravních prostředků téma cesty dostane další rozměr,“ říká ke koncertu David Eben.

Letošní festival bude klást důraz na francouzskou hudbu a návštěvníkům opět nabídne vystoupení v nezvyklých prostorách. Poprvé v jeho historii se zahajovacího koncertu se Smetanovou Mou vlastí ujme Filharmonický orchestr francouzského rozhlasu. Festival se uskuteční od 12. května do 2. června, na podzim na něj naváže nový klavírní festival.

Mezi významnými hosty 68. ročníku Pražského jara bude také americký klavírista Garrick Ohlsson, který v dubnu oslaví pětasedmdesáté narozeniny a jehož recitál v pražském Rudolfinu je na programu 26. května.

Programová linie letošního Pražského jara s důrazem na francouzskou hudbu se odrazí také v programu Ostravské bandy. Těleso specializující se na interpretaci soudobé hudby zahraje 31. května v pražském Divadle Archa se sólistou, kterým bude belgický klavírista Daan Vandewalle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám