Hlavní obsah

Prahu ovládla hudba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslední hodiny před vstupem do EU patřily v Praze hudbě. Koncertem Leningradských kovbojů vyvrcholil druhý den festivalu United Islands Of Prague. Na Staroměstském náměstí se představily hvězdy tuzemského popu a rocku.

Foto: Jaroslav Appeltauer - www.apikfoto.cz

Češi jsou favorité začínajícího Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku!

Článek

Přestože slunečné počasí mnohé Pražany vylákalo mimo město, kde se dají lépe pálit čarodějnice, většina hudebníků si své publikum našla. Zejména o hlavní scény festivalu United Isladns Of Prague byl zájem. Už odpoledne se několik set posluchačů přesouvalo mezi Kampou, Střeleckým, Slovanským a Dětským ostrovem, přičemž dávaly přednost známějším jménům, jako je Gothart nebo Visací zámek, Na nechuť objevovat něco nového doplatila například Polka Anna Rybka, jejíž kombinaci folku a folklóru si vyslechlo jen pár desítek posluchačů. Méně je někdy přece jen více. Část diváků totiž odlákala vnitrofestivalová konkurence - rockeři hrající na Císařském Ostrově a ve Stromovce.

Skoro  nikdo si však nenechal uniknout vystoupení finských recesistů Lenigrad Cowboys na Kampě. Zájem byl takový, že se na mnohé nedostalo, bylo vyprodáno. Ale smůlu měli i ti, kdož přišli na poslední chvíli - jeden vchod nestačil, a tak část koncertu sledovali z fronty u vstupu. Skupina předvedla svůj typický mišmaš, tvořený rockovou klasickou sahající od uriášovského Easy Livin´a až po Du hasst mich od Rammstein, kterou prokládala mexickými a ruskými lidovkami. Nic nového, ale fungovalo to, jen ti Alexnadroxci jako na Totální balalajkové show trochu chyběli.

Konzervativnější publikum si mezitím mohlo vychutnat hvězdy tuzemského popu na Staroměstském náměstí, které se taky značně zaplnilo, i když ne tak jako při triumfálním návratu našich hokejistů z Nagana. Mnozí si nejsou jisti, zda je tak úplně co slavit, ještě neví, jak vysoké budou v sobotu ceny v obchodě.

Praha však ukázala, že skutečně může být festivalovým městem. Na své si skutečně mohl přijít každý,

Reklama

Výběr článků

Načítám