Hlavní obsah

Postmodern Jukebox přivezl do Prahy postmoderní vlnu

Právo, Kristýna Pechová

V pražském klubu Roxy se ve středu 4. prosince zastavilo na svém turné americké uskupení hudebníků, které si říká Postmodern Jukebox. Pod vedením zakladatele Scotta Bradleeho účinkuje od roku 2011 a jeho specializací je přetváření populárních hitů současnosti do jazzového či swingového stylu inspirovaného dvacátými lety minulého století.

Foto: archiv kapely

Postmodern Jukebox nemají stálou sestavu.

Článek

„Měníme pop a dáváme mu trochu šmrnc,” řekl divákům Brandlee na pražském vystoupení Postmodern Jukebox. Skutečně pak publiku kapela nabídla známé písně, mezi nimiž byly Umbrella (Rihanna), I Will Survive (Gloria Gaynor), Last Friday Night (Katy Perry) či fanoušky kapely velmi oblíbená Creep (Radiohead).

Za zvuku svižného stepu, dechových nástrojů, piana a kontrabasu se na pódiu vedle Bradleeho, jenž sršel temperamentem, vystřídalo několik zpěvaček. Zajímavostí uskupení je, že nemá pevný ansámbl.

Postmodern Jukebox získal svou popularitu především díky publikování videí na serveru YouTube. Na nich je hudební obsazení pro každou píseň jiné. Se vzrůstající oblíbeností jazzu a swingu se Postmodern Jukebox za poměrně krátkou dobu těší velké popularitě a na svém turné swinguje hned v několika evropských městech.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám