Hlavní obsah

Poslední album zpěvačky Amy Winehouse bude vydáno posmrtně

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Nedokončené třetí album zpěvačky Amy Winehouse bude zřejmě přece jen vydáno, i když posmrtně. Výjimečná britská zpěvačka zemřela za dosud neobjasněných okolností ve věku 27 let. Tělo našli v sobotu v jejím londýnském bytě. Britská média už bohatě spekulovala o tom, že ji dost možná zabil smrtící drogový koktejl. To však potvrdí či vyvrátí až výsledky pitvy, které by měly být známy v průběhu pondělí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rodina Amy Winehouse se přišla v slzách rozloučit k domu své dceryVideo: Reuters

 
Článek

Stejně jako v případě dalších zesnulých zpěváků, i předčasná smrt Amy Winehouse vyvolala velký zájem o její hudební tvorbu a vymrštila ji do vrcholu prodávanosti v celém světě. Jen během několika hodin od oznámení její smrti se dostalo zpěvaččino album z roku 2006 Back To Black na vrchol žebříčku iTunes a statitisíce lidí si během několika hodin zakoupily i její nejznámější singl Rehab.

Foto: Universal Music, Právo

Amy Winehouse se nyní léčí na odvykací klinice v Londýně.

Amy Winehouse strávila uplynulé dva roky sporadickou prací na svém třetím albu. Blízké zdroje tvrdí, že skladby byly spíše v demo fázi, ale prý je k dispozici opravdu "hodně materiálu". Její práci značně zpomalovala závislost na drogách a alkoholu, z které se pokusila několikrát dostat. Její "rehab" však bohužel nikdy nebyla zcela úspěšná.

Poslední slovo ohledně vydání její třetí desky teď budou mít pravděpodobně její rodiče. Dá se však očekávat, že dají k vydání posledního alba zelenou, protože experti z oboru předpokládají, že si její posmrtné album zakoupí ještě výrazně více lidí, než její už tak velmi úspěšné album Back To Black. Toho se prodalo na pět miliónů kusů.

Mělo toho ještě hodně přijít

"Byl to skutečný talent a je nevyhnutelným faktem, že její smrt zvedne její reputaci a že bude třetí album opravdu vydáno. Je obtížné ji teď ale umísťovat do síně slávy, protože je pravdou, že její kariéra byla zatím stále v počátcích. To je ta největší tragédie. Byla totiž i skvělou textařkou a nejsmutnější na tom všem je, že toho mělo hodně v budoucnu teprve přijít," uvedl šéfredaktor hudebního magazínu Mojo Phil Alexander.

"Mohli byste argumentovat tím, že už Amy v síni slavných je, protože se její skladby staly klasikami. Už teď byla očekávání směrem k jejímu třetímu albu veliká, a pokud bude vydáno posmrtně, tak to ještě zvýší zájem o její tvorbu a osobu," sdělil médiím svůj názor hudební odborník Adam Liversage ze společnosti BPI, která ve Velké Británii reprezentuje hudební firmy.

Poslední duet

V březnu Winehouse natočila duet s hudebníkem Tonym Bennettem pro jeho plánované čtvrté album. "Byla výjimečným hudebníkem s ojedinělou vokální intuicí a jsem opravdu zničený z toho, že takový výjimečný talent našel tak brzký konec," dodal zkroušeně Bennett.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám