Hlavní obsah

Pořadatel potvrdil srpnový koncert Leonarda Cohena v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak již Novinky informovaly, legendární kanadský písničkář Leonard Cohen vystoupí 10. srpna na Pražském hradě. Ve čtvrtek koncert oficiálně potvrdila agentura 10:15. Cohen se proslavil hlavně v šedesátých letech hity jako Hallelujah či Suzanne.

Foto: Profimedia.cz

Leonard Cohen

Článek

Leonard Cohen vyjede na turné poprvé po 15 letech. Začíná v kanadském Torontu a pak se přesune do Evropy, kde zahraje mimo jiné na slavném rockovém festivalu v Glastonbury. V České republice se zastaví 10. srpna.

Oznámení turné přišlo jen krátce poté, co byl třiasedmdesátiletý zpěvák a skladatel s podmanivým hlasem uveden do Rock´n´Rollové síně slávy. Spolu s ním se této pocty dostalo Madonně a Johnu Mellencampovi a skupinám The Dave Clar Five a The Ventures.

Tento "kanadský Bob Dylan" je nejen zpěvákem, ale i básníkem a spisovatelem. V hudbě se prosadil v roce 1967 debutem Songs of Leonard Cohen. K jeho nejznámějším hitům patří skladby Hallelujah, Suzanne nebo Bird on a Wire.

"Cohenovi bude na šňůře vypomáhat pěkně početná parta ostřílených muzikantů: Roscoe Beck (basa a vokály), Neil Larsen (klávesy, akordeon, žestě), Bob Metzger (kytara, steel kytara a vokály), Javier Mas (akustická kytara, loutnové a strunné nástroje), Christine Wu (housle, viola, vcello), Rafael Gayol (bicí a perkuse) a Dino Soldo (klávesy, saxofon, dechové nástroje, zpěv)," doplnil Jarda Hainzel z agentury 10:15.

Vstupenky budou k dostání v sítích Ticketpro a Ticketportal až od 10. dubna.

Reklama

Související články

V Praze má vystoupit Leonard Cohen

Legendární kanadský básník a písničkář Leonard Cohen má zahrát 10. srpna na Pražském hradě. Zprávu uvedly neoficiální fanouškovské internetové servery...

Výběr článků

Načítám