Hlavní obsah

Police Symphony Orchestra zahraje v sobotu živě z obecních rozhlasů

Právo, jaš, kul

Orchestr Police Symphony Orchestra z Police nad Metují připravil na sobotu 30. ledna v době od 15 do 15.20 hodin hudební happening Na slyšenou! Je koncipován jako živé vysílání pro obyvatele obcí a měst v celé zemi prostřednictvím místních rozhlasů. Cílem je vnést do veřejného prostoru pozitivní náladu prostřednictvím živé kultury, s respektem k aktuální situaci.

Foto: Martin Kábrt

Dirigent Joel Hána a zpěvák Jan Sklenář. Za nimi Police Symphony Orchestra.

Článek

„S orchestrem chceme poukázat na to, že i v těžké době je potřeba hledat cesty, jak dostat živou kulturu k publiku. Cítíme, jak je nezbytné hledat i cesty k sobě navzájem, a to v jakékoliv době,“ vysvětluje zakladatelka orchestru Petra Soukupová.

„Myslím, že v každé době je málo pozitivních zpráv, natož pak v této. Rádi bychom tak k co nejvíce lidem dostali obyčejnou radost prostřednictvím naší hudby,“ dodává.

Necelý týden před spuštěním se k projektu přidalo čtyřicet měst a obcí. S desítkami dalších koordinátoři jednají.

„Oslovování měst a obcí jde zatím naprosto bez problémů, nesetkáváme se s žádnými negativními ohlasy. Nejčastěji jsme dotazováni na repertoár. Slíbit můžeme Krkonošské pohádky, lyrikálové Hladiny s Honzou Sklenářem, zazní hitovka Warvick Avenue v podání Karolíny Soukupové a Mišíkův Sluneční hrob,“ tvrdí jedna z koordinátorek projektu Pavlína Nosková.

Samosprávy měst a obcí se až do pátku 29. ledna mohou stále připojovat. Stačí poslat e-mail na adresu naslysenou@policesymphony.cz a v něm jen “Jdeme do toho”. Další informace obdrží obratem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám