Hlavní obsah

Polanski natočí Olivera Twista v Čechách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAO PAULO

Oscarový režisér Roman Polanski potvrdil, že v půlce roku začne natáčet v Čechách Olivera Twista . "Hrál jsem si se svými dětmi a uvědomil jsem si, že bych rád udělal film pro děti. Přemýšlel jsem o knihách, které jsem měl rád, když jsem byl malý, a vzpomněl jsem si na Olivera Twista, který bude mým příštím filmem," vysvětlil Polanski.

Článek

Uvedl to v brazilském Sao Paulu, kde se  začátkem týdne konala retrospektiva jeho díla. Potvrdil tak informaci generálního ředitele společnosti AB Barrandov Radomíra Dočekala z prosince loňského roku .

Scénář k novému filmu na motivy románu Charlese Dickense napsal Ronald Harwood, jenž je podepsán i pod scénářem k Pianistovi, za kterého dostal loni Polanski Oscara za režii.   

Polanski ovšem sošku filmové akademie nemohl převzít osobně, protože je ve Spojených státech obviněn z pohlavního styku s 13letou dívkou, ze znásilnění a z pěti dalších zločinů. Jako součást dohody s prokurátorem Polanski přiznal vinu, že měl nezákonný styk s nezletilou, pak v roce 1978 z Los Angeles odjel do Paříže a vyhnul se tak odsouzení.

Polanski nemá pocit, že by mu obvinění poškodilo reputaci: "V Americe je hodně filmových tvůrců, kteří si cení mé práce a já jsem tam pořád velmi populární. Jestli jste sledovali ceremoniál předávání Oscarů, měl jsem ovace vstoje."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám