Hlavní obsah

Poetika v nové skladbě a klipu tančí s Múzou

Právo, jaš, kul

Po debutovém albu Trinity přichází skupina Poetika s novým singlem Múza. Poodkrývá, kde pětičlenná formace mísící ve své tvorbě pop s hip hopem a vlivy dalších žánrů čerpá inspiraci. Spolu s ním představuje také videoklip v režii Ondřeje Kudyna.

Nový klip kapely PoetikaVideo: Universal Music

 
Článek

Skupina, v jejímž středu stojí zpěvák Ondřej Brejška, producent Daniel Hrdlička a raper Eduard Rovenský, připouští, že nápady často přicházejí právě v noci, kdy většina lidí spí.

„Nejlépe se nám tvoří, když vše kolem nás utichne a máme pocit, že jsme sami. Vyvolává to v nás pocit bezpečí a svobody. Je to jako dálnice, po které jedeme sami. Právě tehdy se dostavují záblesky inspirace,“ tvrdí svorně hudebníci.

Foto: Universal Music

Ondřej Breška z kapely Poetika.

Produkci nové skladby obstaral Hrdlička, na textu se podíleli Brejška a Rovenský. Mix a mastering má na svědomí Ondřej Žatkuliak a pozorný posluchač si všimne také vokálu Moniky Bobulové, který dotváří atmosféru písně.

Poetika v současnosti pracuje na druhém albu, a právě Múza je jeho první předzvěstí. Zároveň pokračuje v koncertním tažení republikou. Po loňských klubových turné s kapelou Mirai a raperem Lipem a letošní krátké jarní šňůře se skupinou Brixtn bude v nadcházejících měsících k vidění na celé řadě festivalů a venkovních akcí. Chystá také samostatná vystoupení.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám