Hlavní obsah

Píseň k nové bondovce natočili Keysová a White

Ústřední melodii k novému filmu o Jamesi Bondovi s názvem Quantum of Solace (Množství útěchy) nazpívali Alicia Keysová a Jack White. V prvním duetu v dějinách bondovek se tak spojila zpěvačka rhytm & blues s hvězdou rockových kapel White Stripes a The Raconteurs, píše zpravodajský server BBC.

Článek

Před natočením duetu se hodně spekulovalo o tom, že interpretem písně bude britská soulová zpěvačka Amy Winehouseová, velšská zpěvačka Duffy nebo vítězka britské verze pěvecké soutěže X Factor Leona Lewisová.

Winehouseová už začala na písni pracovat s producentem Markem Ronsonem, ale nahrávání bylo zrušeno, protože Ronson dospěl k názoru, že zpěvačka není schopna píseň natočit. Čtyřiadvacetiletá Winehouseová zápasí se závislostí na drogách a alkoholu.

Oduševnělá Keysová a drsný a bluesový rocker White jsou navzdory rozdílnému hudebnímu zázemí vedoucími postavami na americké hudební scéně a dohromady už získali 18 ocenění Grammy.

Ústřední melodie k předchozím bondovkám natočily takové hvězdy jako velšská zpěvačka Shirley Basseyová, britská kapela Duran Duran a Paul McCartney. Úvodní píseň k poslední bondovce z roku 2006 Casino Royale nazpíval někdejší frontman kapely Soundgarden Chris Cornell.

Snímek Quantum of Solace, v němž se jako agent 007 objeví opět Daniel Craig, bude v pořadí již 22. bondovkou. Snímek bude mít premiéru v Británii 31. října, v dalších zemích, včetně Česka, se na plátna kin dostane v listopadu.

Alicia v Praze

Alicia Keysová vystoupí 14. října v Aréně HC Sparta v Praze na Výstavišti. Jde o první vystoupení šestadvacetileté zpěvačky v České republice, přijede v rámci světového turné k albu As I Am.

Reklama

Související články

Superhvězda černé muziky Alicia Keys v Praze

Američanka Alicia Keys vystoupí 14. října v Aréně HC Sparta v Praze na Výstavišti. Jde o první vystoupení šestadvacetileté zpěvačky v České republice, přijede...

Výběr článků

Načítám