Hlavní obsah

Pink Floyd se přestali hádat s EMI, písně se budou dál prodávat jednotlivě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soudní spor bývalých členů skupiny Pink Floyd se společností EMI skončil uzavřením nové smlouvy. Muzikantům se nelíbilo, že se písničky na internetu prodávají i jednotlivě, tato praxe však bude nadále pokračovat.

Článek

Skupina paradoxně vyhrála soud kvůli prodeji jednotlivých písní na internetu, podle nové smlouvy se však nic nezmění. I když jsou art-rocková alba Pink Floyd kompaktní a jako celek dávají větší smysl, EMI dobře ví, že internetoví zákazníci nechtějí platit za celá alba a vyzobávají jen jednotlivé mp3.

"Všechny právní spory mezi skupinou a společností se urovnaly díky nové smlouvě," uvedla EMI v tiskovém prohlášení.

Ve výsledku tedy zůstávají jednotlivé písničky nadále na iTunes a jejich prodeji nic nebrání. Šéf EMI Roger Faxon k tomu nadšeně dodal, že "Pink Floyd jsou jednou z nejdůležitějších a nejvlivnějších skupin všech dob a je pro ně poctou, že s nimi mohou spolupracovat."

Skupina zažila své zlaté časy v 70. letech a prodala asi 200 miliónů desek. Dodnes má potenciál vyprodávat stadióny, nicméně jednotliví členové spolu nechtějí vystupovat a věnují se sólo kariérám.

Například Roger Waters se chystá vystoupit na vyprodaných koncertech v Praze 15. a 16. dubna. Už 2. února přijede do Prahy Australian Pink Floyd Show, skupina, která s puntičkářskou přesností imituje koncerty Pink Floyd, včetně laserové show. Vstupenky jsou ještě k dostání.

Reklama

Výběr článků

Načítám