Hlavní obsah

Petr Poláček ze Superstar: Asi půjdu makat do pizzerie

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako druhý opustil soutěž Česko hledá SuperStar Petr Poláček. Ještě než definitivně opustil hvězdné pódium, vzkázal svým fanouškům "Já se vrátím!".

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Jak jste se cítil před vystoupením, na němž jste zpíval písničku Summer of 69 od Bryana Adamse a pak jste byl hlasováním televizních diváků ze soutěže vyřazen?

Právě že jsem se cítil hrozně dobře, a to mi přišlo divné. Celý ten večer byl na můj vkus až moc dokonalý, všechno mi vycházelo. Měl jsem dojem, že jsem zvolil dobré oblečení, zpívalo se mi dobře. To se mi do té doby ještě nestalo. Předtím jsem pořád procházel s tím, že jsem byl nervózní a nikdy jsem si nebyl jistý, jak to dopadne.

Kdy jste začal mít tušení, že vypadnete?

Cestou na pódium na vyhlášení. Když jsme pak byli s Petrou Páchovou a Sámerem Issou na "sedačce smrti", bylo to jasné. Navíc jsem to poznal na moderátorech. Byli z toho mimo.

Proč z toho byli mimo moderátoři?

Sčichli jsme se jako velká parta, i s nima. Možná to tak nemělo být, protože pro ně musí být obrovsky těžké oznámit někomu, že s nimi v té partě dál nebude. Říkal jsem si, že se musím držet, no a pak ze mě vypadla osudová věta: "Já se vrátím".

Vrátíte se?

Myslel jsem to vážně. Chtěl jsem říct, že jsem to nevzdal a hudbu budu dělat dál. Bylo to spontánní, nic připraveného. Přišlo to ve chvíli, když lidi vstávali a začali mi aplaudovat. To byla obrovská síla, a také ten medailónek, ve kterém byly všechny mé kroky v soutěži.

To je jako když se vám před smrtí odehrávají nejdůležitější okamžiky vašeho života...

To je drasticky řečeno, ale je to tak...

Vy ale žijete dál. Co budete dělat?

Vrhnu se s kapelou na písničky. Domluvili jsme se, že přestaneme dělat revival skupiny Bon Jovi a dáme se do vlastní tvorby. Řekl jsem klukům z kapely, aby v době, kdy budu v SuperStar, skládali písničky, protože to pak rozjedeme.

Co další věci?

Byl jsem nezaměstnaný, takže budu muset zkusit nějakou brigádu. Asi půjdu makat ke švagrovi do pizzerie, abych vůbec přežil. Až skončí soutěžní smlouva s BMG, chtěl bych se živit muzikou. Kdybych mohl vydat desku, bylo by to super.

Dostal jste už nějakou nabídku?

Spoustu, ale zatím nevím. Zvážím, co bude nejlepší. Navíc je tu ta smlouva s BMG.

Kdo podle vás soutěž vyhraje?

Přát budu Anetě Langerové a Tomáši Savkovi. Vyhrát by měla Aneta, protože v ní je zvláštní pozitivní kouzlo a navíc nádherně zpívá. Vždycky si z toho sednu na zadek. Strašně na sobě pracuje a nestouplo jí to do hlavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám