Hlavní obsah

Pavučina snů s Freemanem diváky nezaujala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Předpremiéra amerického sci-fi snímku režiséra Lawrence Kasdana Pavučina snů, která v karlovarském kině Thermal skončila dvě hodiny po půlnoci, náročné festivalové publikum příliš nenadchla.

Foto: Michaela Rozšafná

Historické panenky sbírá Iva Zrostlíková od roku 1999

Článek

Zatímco hollywoodského herce Morgana Freemana, který ve snímku ztvárnil jednu z rolí, přivítalo před projekcí do posledního místa zaplněné hlediště, v průběhu představení mnoho filmových fanoušků sál zklamaně opustilo. Na prostoduchý příběh komerčního snímku, líčícího boj několika starších přátel na opuštěném místě uprostřed divočiny proti mimozemským vetřelcům, reagovali diváci často smíchem

Před projekcí snímku Freeman, jenž  má v závěru festivalu převzít cenu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, řekl divákům: "Budu velmi stručný. Byl jsem požádán, abych sem přijel a uvedl tento film, ale to nemám v úmyslu. Chci jenom říci, že mne velmi těší být tu společně s vámi. Jsem moc šťastný z vašeho přijetí." Film se podle jeho slov představí sám. "Doufám, že se vám bude líbit," dodal sympatický černošský herec před začátkem noční projekce.

V Pavučině snů, která se v českých kinech objeví už dnes, populární černošský herec hraje šíleného kapitána, který v lesích honí mimozemšťany a ničí přitom vše, co se mu připlete do cesty. Snímek byl inspirován románem Stephena Kinga. Čtveřice kamarádů z dětství se v něm vypraví do lovecké chatky hluboko v lesích. Nemocný cizinec, který tam dorazí, za podivných okolností zemře a ukáže se, že byl nakažen bizarním mimozemským parazitem. Přátelé se musí utkat nejen sami se sebou, ale i s tajným vojenským komandem pro boj s mimozemšťany.

Reklama

Související témata:

Související články

Řidič slečny Daisy přiletěl do Prahy

Do Prahy krátce po 18. hodině přiletěla jedna z hlavních hvězd karlovarského mezinárodního filmového festivalu - americký herec Morgan Freeman. Světovou...

Výběr článků

Načítám