Hlavní obsah

Pavlíčkovu knihu křtily sudičky

Právo, Jaroslav Špulák

Skladatel, kytarista, producent a zpěvák Michal Pavlíček pokřtil v sobotu, v den svých třiapadesátých narozenin, svou biografii Země vzdálené, která vyšla na sklonku loňského roku. Ohlédl se v ní za svým soukromým i hudebním životem a jejím vydáním pro sebe snad alespoň částečně zacelil bolestivý šrám vzniklý po rozpadu klasické sestavy skupiny Pražský výběr, pro níž s ním a Vilémem Čokem přestal v roce 2006 Michael Kocáb počítat.

Foto: Jakub Deml, Právo

Michal Pavlíček při křtu své knihy Země vzdálené s Bárou Basikovou, Monikou Načevou a Janou Koubkovou.

Článek

„Poslední korektury knihy jsem dělal den před operací srdce loni v listopadu,“ řekl na křtu Pavlíček. „Do kolonky díků jsem dopsal poděkování lékaři, který mi měl ten bypass dělat. Věřil jsem, že to dobře dopadne.“

Knihu s Pavlíčkem napsala Marie Reslová. Sobotního křtu se v roli sudiček zúčastnily zpěvačky Jana Koubková, Monika Načeva a Bára Basiková. Každá z nich za Pavlíčkova kytarového doprovud zazpívala jednu skladbu.

„Ta knížka je krásná. Vážím si Michalovy otevřenosti, upřímnosti i způsobu, jakým ji napsal. Je v něm velký literární talent,“ řekl Basiková. Pavlíček pak ještě přiznal: „Celou knihu přepisoval můj syn Michal. Bylo to zvláštní, protože přepisoval i věci, o kterých jsem s ním nikdy předtím jako otec se synem nemluvil. Byly to velmi intimní záležitosti.“

Právu Pavlíček řekl, že jeho nové dvojalbum nazvané Srdeční záležitosti vyjde na konci března. Budou na něm zpívané skladby v syrovém rockovém hávu, ale i řada kytarových instrumentálek v širším žánrovém spektru. Pavlíček je autorem hudby a napsal i několika textů. Dalšími přispěli Jiří Pokorný, Jan Sahara Hedl a Petr Kolečko. Na albu se Pavlíček představí i jako sólový zpěvák. Již zítra začne koncertem v Kolíně turné k albu. Potrvá až do 25. dubna, aby se po krátké pauze mohl Pavlíček se svou kapelou objevovat na letních festivalech.

Reklama

Výběr článků

Načítám