Hlavní obsah

Pavlíček, Andršt, Bína i kytarista Whitesnake přijedou na kytarové orgie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Music Festiwall (7. až 9. září v pražských Modřanech v areálu Kytary.cz) bude velkou oslavou kytar a kytarových maniaků. Nabídne mimo jiné superkapelu složenou z nejlepších českých kytaristů nebo koncert Bernieho Marsdena z kapel Whitesnake a UFO. Vstup je zdarma.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Luboš Andršt

Článek

V kytarové superkapele se spojí Michal Pavlíček, Petr Janda, jazzman David Dorůžka, Zdeněk Bína z Minus 123 minut, bluesman Luboš Andršt i legenda české klasické kytary Jiří Jirmal, podle jehož učebnic kytaru v Česku studovalo několik generací hráčů.

Vedle nich zahraje známý hammondkář Ondřej Pivec s kapelou Kennedy Administration, písničkář Voxel, Minus 123 minut, Miloš Meier a bubeník Aaron Spears, který hrál s Alicií Keys nebo Adamem Lambertem. Pokřtěno bude nové album Michala Pavlíčka, představí se i internetové hvězdy Rabea Massaad & Toska.

Foto: Warner Music

Michal Pavlíček

Raritou je vystoupení třiadevadesátileté kytarové legendy Jiřího Jirmala. „Kdo někdy chodil do lidušky na kytaru, určitě si pamatuje oranžovou knihu Škola hry na kytaru pro začátečníky. Familiárně se jí říkalo Jirmal. Autorem této nejpopulárnější kytarové příručky je totiž právě Jiří Jirmal. A právě tato legenda u nás vystoupí v doprovodu Stanislava Barka,“ dodal za pořadatele Filip Černý z Kytar.cz.

Vrcholem bude společný Harakiri jam hvězd

Hvězdy přehlídky souhlasily i se společným jamem bez zkoušek a příprav. „Prostě čistá improvizace a komunikace tím nejkrásnějším a zároveň výsostně univerzálním jazykem - hudbou. V uskupení, které jsme nazvali ,Harakiri Jam‘, vystoupí britský kytarista Rabea Massaad, americký bubeník Aaron Spears a zpěvačka Kennedy Latoya, český klávesista Ondřej Pivec, kapela Minus 123 minut a maďarské perkusní Thunder Duo. Už teď je jasné, že zakončení sobotního programu bude velkolepé a neopakovatelné,“ tvrdí Černý.

Foto: Music Fastiwall

Bernie Marsden

Koncerty doplní také besedy, prezentace atraktivních nástrojů a workshopy. Pátek bude patřit hlavně dětem. Věnovat se jim budou odborníci a hudebníci včetně písničkáře Voxela, děti si prohlédnou pódium, zkusí si Djing a beatbox a poznají, jaké je nalíčit se a vystupovat před publikem. Na závěr jim zahraje Kašpárek v rohlíku a Voxel.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám