Hlavní obsah

Partička točí Vieweghovu Vybíjenou

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle románu Michala Viewegha Vybíjená začal režisér Petr Nikolaev natáčet stejnojmennou komedii s trojicí z Partičky Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem a Ondřejem Sokolem v hlavních rolích. Roli třídní krásky v ní ztvární ve dvou časových rovinách modelky Simona Krainová a Linda Bartošová.

Foto: Falcon

Lukáš Vaculík, Simona Krainová, Petr Nikolaev a Linda Bartošová

Článek

Nikolaev, který v roce 1997 debutoval adaptací Vieweghových Báječných let pod psa, se tak po letech vrací nejen k tomuto autorovi, ale také ke komediálnímu žánru.

„Už poprvé to byla vítaná příležitost podívat se na minulost s odstupem a humorem,“ vzpomíná režisér. „V tom se současné setkání s látkou Michala Viewegha neliší. Poslední filmy, které jsem dělal, byly dost vážné, a tak se na natáčení komedie těším a doufám, že i diváci v kině se zasmějí!“

Děj vypráví příběh spolužáků, kteří se sejdou na gymnaziálním abiturientském večírku. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především pro bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů. Jeff, Skippy a Tom jsou kamarádi, které životní peripetie stále vracejí do společného bydliště - staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky.

S návrhem, že je bude hrát trojice Genzer, Suchánek a Sokol, přišel producent Rudolf Biermann. „Mně se ten nápad líbil. Je to jako by to Michal napsal pro ně,“ říká Nikolaev.“

Simona Krainová přijala roli s nadšením.

„Hlavně proto, že se setkám po dvaceti letech s Lukášem Vaculíkem. Už jsem ani nepočítala s tím, že se k filmu vrátím. O to jsem raději, že jsem tuto nabídku dostala, protože je tu skvělý tým a já to beru jako výzvu. Doufám jen, že nezklamu - režiséra a ostatní, s nimiž budu pracovat, a také diváky, protože to není úplně malá role, a to znamená obrovskou zodpovědnost,“ míní Krainová, která s Vaculíkem natočila svůj první film Kamarád do deště II.

Film uvede do kin společnost Falcon na jaře příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám