Hlavní obsah

Ostrava zažila generálku halového turné Lucie

Právo, Aleš Honus

Originální videoprojekce a pódiové efekty, jaké se u českých kapel jen tak nevidí, ve čtvrtek v Ostravě poprvé představila kapela Lucie, která v příštím týdnu vyráží po deseti letech na své vzpomínkové turné po velkých halách v České republice a na Slovensku. Veřejná generálka za účasti asi tisícovky zvaných potvrdila, že návrat Lucie si právem zaslouží pozornost a fanoušci se mají příští týden na co těšit.

Foto: Novinky

Lucie zahájí své turné v pondělí.

Článek

Kapela během dvou hodin, při kterých chrlila jeden hit za druhým, dokázala, že právem patří do pomyslné české síně slávy. Neopomněla žádnou podstatnou skladbu a přidala několik, které dříve živě nehrála. Koncert začal písní Amerika, při jejíž úvodních tónech se kapela efektně vynořila na pódiu pomocí zdviže. Následoval jeden hit za druhým. Pohyby, Daniela, Lucie, Srdce a další.

Přestože moderátor v úvodu upozornil publikum, že jde skutečně pouze o generálku, takže není vyloučeno, že koncert může být kdykoliv přerušen, nestalo se tak. Kapela odvedla naprosto profesionální výkon a publikum tvořené například dětmi z dětských domovů, zdravotně handicapovanými a dalšími zvanými, odcházelo s pocitem, že zažilo regulérní koncert.

V některých písních kapelu doprovázelo smyčcové kvarteto, výraznou složkou koncertu byly propracované videoprojekce a další efekty, které každé ze skladeb dodaly nový rozměr. V písni Oheň nechyběly ani skutečné plameny. Impozantním dojmem působilo rameno jeřábu, na jehož konci se nacházela plošina s bicí soupravou. Ve finále koncertu se tak David Koller se svými bubny vznášel až v desetimetrové výšce.

Není pochyb, že turné Lucie bude mít úspěch a snad kapela v budoucnu vyslyší přání svých fanoušků a rozhodne se k opravdovému comebacku se vším všudy – tedy i s nahráním nového studiového alba, i když zatím o tom nemluví. Halové turné Lucie naostro vypukne 26. května v Košicích (Steel Arena), 29. května se přesune do Bratislavy (Slovnaft Arena), 1. a 2. června do Ostravy (ČEZ Aréna) a 4. června a 5. června do Brna (Kajot Arena). Lucie bude mít také tři koncerty v Praze (O2 arena) – 10., 11. a 12. června – a jeden v Plzni 26. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám