Hlavní obsah

Oscary bude přenášet Česká televize

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Devadesátý ročník udílení cen Americké akademie filmových umění a věd Oscar, který se uskuteční v Dolby Theater v Los Angeles v noci z neděle na pondělí našeho času, mohou čeští diváci sledovat v přímém přenosu na ČT 2 od 2 hodin, v pondělí večer nabídne ČT art zkrácený záznam.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Přípravy na Oscary vrcholíVideo: Reuters

 
Článek

Hostitelem galavečera bude stejně jako loni moderátor a komik Jimmy Kimmel, mezi předávajícími se objeví například Emily Bluntová, Jane Fonda, Jodie Fosterová, Nicole Kidmanová, Matthew McConaughey, Helen Mirrenová nebo Christopher Walken.

S nejvyšším počtem třinácti nominací vstoupí do finálového večera film Tvář vody mexického režiséra Guillerma del Tora. Následován je válečným dramatem Dunkerk režiséra Christophera Nolana s osmi nominacemi a vítězem Zlatých glóbů Tři billboardy kousek za Ebbingem v režii Martina McDonagha se sedmi nominacemi.

Favority hereckých kategorií jsou Gary Oldman za roli Winstona Churchilla ve filmu Nejtemnější hodina a Frances McDormandová za Tři billboardy kousek za Ebbingem.

Konkurence ve všech hlavních kategoriích je nicméně letos hodně silná, takže se filmaři v Los Angeles i diváci u obrazovek mohou dočkat mnohých překvapení.

Reklama

Výběr článků

Načítám