Hlavní obsah

Oscary bude moderovat komik Chris Rock

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští rok bude v Hollywoodu moderovat Oscary herec a režisér Chris Rock. Slavnostní večer se koná 28. února 2016 (29. února středoevropského času).

Foto: Profimedia.cz

Chris Rock

Článek

Chris Rock je hlavně známý komik, jinak také režíruje a produkuje dokumentární filmy. Oscary uváděl už v roce 2005 a měl úspěch. Tehdy sledovalo předávání cen, které někdy bývá poměrně dlouhé a únavné, 42,2 miliónu lidí, zatímco rok předtím jen 37,3 miliónu.

Chris Rock hrál například ve filmech Smrtonosná zbraň 4, Dogma, Jay a mlčenlivý Bob vrací úder, Hlava státu nebo A.I. umělá inteligence.

Po něm moderovali oscarovou show Ellen DeGeneresová, Jon Stewart, Hugh Jackman, Billy Crystal, Seth MacFarlane nebo dua Steve Martin – Alec Baldwin a James Franco – Anne Hathawayová.

Může v tom být politika 

Vzhledem k tomu, že Oscary jsou v poslední době stále více kritizovány za to, že velmi nápadně ignorují menšiny, vnucuje se myšlenka, že Chris Rock se pořadatelům hodí kvůli svému afroamerickému původu.

Obvinění z ignorování menšin podporují čísla – v roce 2015 nebyl žádný herec nominovaný na Oscara v žádné kategorii ani černý, ani Asijec. Zastoupení menšin ve výši 0 procent vedlo i lidi, kteří nejsou aktivisté nebo příznivci kvót, k jistým pochybnostem o Oscarech. Nominací pro herce je celkem 20 a v Americe pracují tisíce afroamerických, latinoamerických a asijských herců.

Také v roce 2011 byl seznam nominovaných herců stoprocentně „bílý“. Navíc se loni dostaly na veřejnost e-maily hollywoodských bossů Scotta Rudina a Amy Pascalové, které měly rasistický obsah.

Reklama

Výběr článků

Načítám